U BIBLIOTECI PROMOCIJA KNJIGE „GIMNAZIJA U JAGODINI 1918-1941.“

0

Narodna biblioteka „Radislav Nikčević“ Jagodina poziva na promociju knjige „Gimnazija u Jagodini 1918-1941.“ autora mr Dobrivoje Jovanovića, Vere Veličković i LJiljane Jovanović. Promocija će se održati u sredu, 25. aprila 2018. u 18 časova u sali Narodne biblioteke u Jagodini. O knjizi će, pored autora, govoriti i recenzent knjige, poznati jagodinski profesor istorije i hroničar stare Jagodine Ninoslav Stanojlović.

dobrivoje„… Ugledni i etablirani jagodinski istraživač bogate zavičajne prošlosti, a naročito školstva na pomoravskom području, mr Dobrivoje Jovanović, uz svesrdnu pomoć svojih kćerki, prof. Vere Veličković i LJiljane Jovanović, studenta germanistike, latio se kompleksnog zadatka da prouči sačuvanu arhivsku građu o razvoju jagodinske gimnazije između dva rata. Rezultat istrajnog i pedantnog istraživanja ove (porodične) grupe prilježnih autora je rukopis pod nazivom „Gimnazija u Jagodini 1918-1941“, obima oko 350 stranica. Isti je baziran isključivo na neobjavljenoj i prvorazrednoj arhivskoj građi, koja se čuva u Arhivu Srbije i Arhivu Jugoslavije u Beogradu, kao i u Istorijskom arhivu Jagodina i Zavičajnom muzeju u Jagodini.“

(iz recenzije)

Mr Dobrivoje Jovanović rođen je 1952. godine u Jagodini gde je i završio osnovnu i srednju školu. Diplomirao je i magistrirao na Fakultetu političkih nauka u Beogradu. U periodu od 1981. do 1990. godine radio je u Zavičajnom muzeju u Jagodini, a potom u Istorijskom arhivu „Srednje Pomoravlje”. Mr Dobrivoje Jovanović ima zvanje arhivskog savetnika.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime