PALMA: RUSIJA DRŽI MIR I STABILNOST U SVETU

0

U Jagodini razgovarali predsednik Skupštine grada Jagodine, predsednik Jedinstvene Srbije i narodni poslanik Dragan Marković Palma i ambasador Ruske Federacije u Srbiji Aleksandar Čepurin.

„Rusija drži mir i stabilnost u svetu, a mir i stabilnost može da drži ona država koja je vojno moćna i koja ima političku stabilnost, a to je Rusija. Neke države koje su vojno moćne, nemaju političku stabilnost. Tako da ceo svet gleda u Rusiju i Putina. Siguran sam da zahvaljuući Rusiji više nikada neće biti rata u Srbiji, a i drugim državama sveta. Rusija je uvek vodila računa da pravda bude ono za šta će se zalagati, a ne sila, kako to žele da primene neke velike države poput SAD i Velike Britanije“ , izjavio je danas, na zajedničkoj konferenciji za novinare u Jagodini, sa ambasadorom Rusije u Srbije Aleksandrom Čepurinom, predsednik Jedinstvene Srbije i Skupštine grada Jagodine, Dragan Marković Palma.

„Deo međunarodne zajednice od Srbije traži da teroristima da deo svoje teritorije. Da teroristima damo Pećku patrijaršiju i teritoriju gde je rođena Srpska pravoslavna crkva. Ako to bude uslov za ulazak u Evropsku uniju, siguran sam da ćemo i predsednik Srbije Aleksandar Vučić i šef diplomatije Ivica Dačić i ja i moja partija i veliki broj partija u parlamentu otkazati članstvo u Evropskoj uniji“ rekao je Marković.

ČEPURIN : JAKA RUSIJA JE INTERES SRBIJE

„Jaka Rusija je interes Srbije i to je pokazala istorija. Srbija je stradala kada je Rusija bila slaba. Svet se sve više nalazi u stanju haosa. Uočavamo besmislene provokacije koje se stalno ponavljaju i koje bez sumnje neće dovesti do rezultata na koji računaju oni koji prave te provokacije. Jedan od rezultata koji te zemlje planiraju je i otcepljenje Kosova od Srbije. To je deo njihove kampanje“ izjavio je ruski ambasador u Srbiji, Aleksandar Čepurin.

PALMA : INTERES DRŽAVE IZNAD INTERESA POJEDINCA

„Prekjuče je delegacija Hrvatskog Sabora na čelu sa predsednikom Sabora Jandrokovićem prekinula posetu Beogradu, zato što je jedan opozicionar izgovorio pogrdne reči delegaciji iz Hrvatske. Ta partija nije u vlasti u Srbiji i ako ćemo tako da gledamo šta ko govori i da čekamo sitnicu da bi se zamerili i da naše odnose poremetimo, šta je onda trebalo da kaže predsednik Srbije Vučić, kada je bio napadnut u Zagrebu od strane poslanika iz hrvatskog parlamenta na pešačkom prelazu i kada je prilikom njegove posete zapoaljeno nekoliko srpskih zastava i kada su mu skandirali „Aco četniče“ . Interes države je iznad interesa pojedinca. Uvek se svašta može očekivati prilikom poseta Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i na Kosovu i Metohiji, ali vi kao diplomata ne možete tako da reagujete kao Jandroković u Beogradu“, ocenio je Marković.

RUSKA KUĆA U JAGODINI

„Jagodina želi da otvori jednu kancelariju, koja će se zvati „Ruska kuća“ i koja služiti za ekonmsku, kulturnu i sportsku saradnju i da pomogne onima iz Centralne Srbije koji žele da sarađuju sa Rusijom. U Jagodini već ima veliki broj privrednika koji izvoze u Rusiju i isto tako želimo da infrormišemo privrednike u Rusiji o mogućnostima investiranja u našoj državi. Mi želimo ruske investitore i oni treba da znaju da Jagodina kao grad i Srbija kao država imaju najbolje uslove za investitore“ , rekao je svom gostu Marković i dodao da bi u toj „Ruskoj kući“ jedno lice bilo zaposleno i da bi se to plaćalo iz budžeta Skupštine grada Jagodine. „To je mali trošak za tako značajan posao, kao što je ekonomsko povezivanje sa Rusijom“ , klazao je Marković.

„Srbija i Rusija treba da krenu u pravcu međusobnog ekonomskog i socijalnog razvoja. I Srbija i Rusija imaju dobre mogućnosti. Pozdravljam vašu ideju da u Jagodini otvorite „Rusku kuću“ i vašu poruku da će se ta kancelarija baviti ekonomijom.. Nama je veoma važna saradnja na tom planu sa Srbijom i sa Jagodinom, rekao je Cepurin.

 

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime