U AGENCIJI „ATLANTIC TRAVEL“ UVEK NEŠTO NOVO – „2 U 1“ PUTOVANJE I LETOVANJE

1

Pored Kefalonije koja je ove godine destinacija br 1 kada je u pitanju poznata turistička agencija „Atlantic travel“ ono što je zanimljivo za sve koji vole da kombinuju letovanje i obilazak različitih lokaliteta i osvrt na istoriju i kulturu zemlje u kojoj letuju, jeste ponuda „2 u 1“. Radi se o desetodnevnom aranžmanu koji obuhvata putovanje od Meteora u Grčkoj, preko Glifade, Atine i poseta Delfima.

„Tokom boravka na Glifadi, oni koji se odluče za ovaj aranžman vrše odlazak do Atine na poludnevni izlet:  panoramsko razgledanje Atine autobusom: Trg Omonija (najstariji u Atini), neoklasične zgrade Nacionalne Biblioteke, Akademije nauka, Univerziteta i starog Parlamenta (sada Nacionalni Istorijski Muzej). Najveći atinski trg Sintagma sa neoklasičnom zgradom Novog Parlamenta (izvorno je služila kao Kraljevska Palata grčke monarhije do 1924.god., nakon opsežnog renoviranja, od 1936. pa nadalje zgrada Parlamenta). U predvorju se nalazi grob neznanog junaka koji čuvaju Evzoni (predsednička garda) u tradicionalnoj uniformi, ceremonijalna smena straže je svakog sata. Obilazak Olimpijskog stadiona, gde su 1896. godine održane prve moderne Olimpijske igre, i Zevsovog hrama (kolosalna gradjevina počela je da se gradi u 5.veku p.n.e., nije završena sve do vladavine rimskog cara Hadrijana u 2.veku). Odlazak na Akropolj i  poseta remek dela iz zlatnog doba Atine: Propilei, hram boginje Atine, Erehteon i Partenon“ kaže ispred agencije „Atlantic travel“ Ljuba Radivojević.

atlanticObilazak Epidaurusa koji je poznat kao mesto rodjenja Apolonovog sina, Asklepija tj. Eskulapa, boga medicine. Obilazak pozorišta iz 4.v.p.n.e., sa oko 14000 mesta, čuvenog po svojoj izuzetnoj akustičnosti (novčić ispušten u centar pozorista jasno se čuje kako pada i na vrhu amfiteatra, u poslednjem, 55. redu). Nastavak putovanja i dolazak u Nafplion, nekadašnju prestonicu Grčke. Pauza u ovom prelepom gradu na moru. Dolazak u Mikenu, koja je u drugom milenijumu p.n.e. bila jedan od najvažnijih centara grčke civilizacije, te se i ceo taj period grčke istorije naziva “mikenskim”. Obilazak Atrejeve riznice (najprimitivniji i najstariji pokušaj izgradnje kupole na tlu Evrope) i ulazne kapija Mikene, Lavljih vrata (tako nazvana po dubokom reljefu koji predstavlja dve lavice). Celo arheološko nalazište Mikene je dobro očuvano tako da i danas ruševine „kiklopskih“ zidina i palata izazivaju divljenje, naročito ako se ima na umu da su izgradjene hiljadu godina pre spomenika klasične Grčke.

Obilazak Delfa: Apolonov hram, antičko pozorište, atletski stadion, muzej. Na sajtu http://www.atlantic.travel/Putovanje-i-letovanje/Glifada-Letovanje-Putovanje možete pronaći i druge ponude.

Ovo putovanje u agenciji „Atlantic travel“ dostupno je po ceni od 399 evra po osobi i namenjeno je onima koji vole aktivni odmor, plaže i uživanje na moru ali i osvrt na istoriju i kulturu. Za sve koji uplaćuju ceo aranžman unapred važi i popust.

1 KOMENTAR

  1. Preko Atlantika sam dibio nagradni vikend za Grcku kiji nikada nisam iskoristio. Bilo je to pre otprilike 12 godina… Toliko o ozbiljnosti te agencije…

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime