TURISTIČKI POMORAVSKI CENTRI RADE ZA USKRS

0

Najznačajnija turistička odredišta u Pomoravskom okrugu radiće za Vaskršnje praznike puno radno vreme a cena ulaznica biće kao radnim danom.

Najznačajnija turistička odredišta u Pomoravskom okrugu: Muzej voštanih figura i ZOO vrt u Jagodini, Prirodnjački centar Srbije u Svilajncu i Resavska pećina kod Despotovca, radiće za Vaskršnje praznike puno radno vreme a cena ulaznica biće kao radnim danom.

Gosti Jagodine moći će da razgledaju i Akva parka sa napunjenim bazenima a radiće i veštački vodopad u Izletištu „Potok“, rečeno je danas Tanjugu u Turističkoj organizaciji grada.

Resavska pećina kod Despotovca, speleološki biser pod zemljom i najposećenija pećina Srbije, goste dočekuje sa novim sadržajem „Avantura parkom“ za posetioce koji vole adrenalinske avanture u prirodi, izjavila je Tanjugu direktorica JP „Resavska pećina“ Milica Petrović.

Resavsku pećinu je lane posetilo 50.000 turista, a ove godine oko 5.000.

Pećina 22. aprila obeležava 45 godina rada.

Ova pećina, kao Spomenik prirode je član međunarodne asocijacije turističkih pećina i jama.

Prirodnjački centar Srbije u Svilajncu, jedinstvena naučna ustanova u ovom delu Evrope, sa „štrašnim gušterima“ goste dočekuje sa dve nove izložbe otvorene 5.aprila „Vulkan“ i „Geodivrezitet Srbije“, izjavila je Tanjugu direktorica Irena Dubaravac.

Prošle godine Prirodnjački centar je posetilo 100.000 ljudi.

U njemu su trenutno i još šest tematskih izložbi na čijim postvakama su radili stručnjaci Prirodnjačkog muzeja Beograd i Rudarsko-geološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

Reč je o izložbama: „Geološki vremepolov“, „Svet dinosaurusa“, „Svet minerrala i stena“, izložba „Biodiverziteta Srbije“, Postavka „Paleontologija“ i Izložba „Nebesko kamenje“, precizirala je Dubravac.

 

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime