Svilajnac uvek inovativan – upis dece u vrtić iz fotelje

0

Upis dece u vrtić i pripremni predškolski program u Svilajncu je moguć i putem elektronske prijave. Naime, upisi se može vršiti putem portala e – uprava, a opštinska uprava dala je detaljna uputstva na koji način se to može uraditi:

Upis traje od 15.04. do 15.06. za predskolce, tokom cele godine za ostale.

ZA UPIS JE POTREBNO PRIPREMITI:
– izvod iz matične knjige rođenih za dete
– fotokopiju lične karte jednog od roditelja
– potvrdu lekara o psihofizičkih spremnosti deteta za pohađanje pripremnog predškolskog programa

Kako navode nadležni, elektronsko podnošenje prijave je lako i obavlja se jednostavnim popunjavanjem onlajn obrasca na portalu e-uprava, a prilaganje izvoda iz matične knjige rođenih i uverenja o zaposlenju nije potrebno, jer se podaci pribavljaju automatski.

Klikom na ovaj LINK možete videti kako funkcioniše upis dece u vrtić putem elektronske prijave.

„E-vrtić dostupan u 17 gradova“

Mogućnos tonlajn prijave nekada je bila dostupna stanovnicima samo četiri srpska grada, dok je od ove godine ovakva mogućnost konkurisanja proširena.

Tokom aprila lakši, brži, potpuno elektronski i besplatan način prijave deteta putem usluge „e-vrtić“ biće dostupan za građane Inđije, Smedereva, Beograda, Kragujevca, Beočina, Novog Sada, Kikinde i Svilajnca, a tokom maja i za građane Zrenjanina, Jagodine, Iriga, Sremske Mitrovice, Sombora, Šapca, Vršca, Kruševca, Žablja i Sokobanje.

 

„SVILAJNAC NA DLANU“

Projekat se sufinansira sredstvima Opštine Svilajnac. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime