ŠUTANOVAC: SAŠA JANKOVIĆ MOŽE DA POBEDI

0

Mislim da će Aleksandar Vučić da bude kandidat SNS na predsedničkim izborima, jer ima veću podršku od Tomislava Nikolića. Ako se to desi, biće teško u drugom krugu, ali mislim da Saša Janković može da ga pobedi, jer niko nije verovao da će Boris Tadić da pobedi 2004. godine, smatra predsednik Demokratske stranke Dragan Šutanovac.

Šutanovac kaže da DS nije kalkulisao u dogovoru sa drugim strankama opozicije i da su se zalagali da opozicija ima jednog kandidata na predsedničkim izborima. Smatra da je Saša Janković „čovek koji dobro radi“ i sve vreme je s građanima i zato misli da će biti odličan predsednik.

„Razmišljali smo, Saša Janković nije bio upitan za vrednosti koje DS promoviše, radi u interesu građana, zaštite prava i pravde, naročito radničkih prava. Ima velike šanse i očekujem da pobedi na izborima. Dilema je bila ko može da pobedi, Janković je mnogo bolji kandidat, dok Jeremića nije bilo tu pet godina, pokazao je da brine i o društvu i o građanima“, objašnjava predsednik DS-a.

Šutanovac navodi da nije pokušao da odvrati Jeremića od kandidature, već da je uvek javno govorio da je za demokratsku Srbiju i za razvoj zemlje najbolje da imamo jednog kandidata

„Saznaćete Jankovićeve političke stavove, bitno nam je bilo da ne budu u koheziji sa stavovima DS. Od njega očekujem da inicira reforme i podrži one koje su važne. Svakog dana sam govorio da je opoziciji potreban zajednički kandidat, a to ne ide u prilog DS koja može da ima podjednako dobrog kandidata. Mi smo pokušali da damo šansu opozicionim strankama da se izjasne, neke su rekle da će da se izjasne kad se raspišu izbori, ali mi mislimo da moramo da krenemo u kampanju što pre jer je vlast već u kampanji“, kaže on.

Šutanovac kaže da je imao informaciju da će Saša Janković da se kandiduje i da je stranka reagovala posle prve sednice predsedništva.

„Janković će podneti ostavku kada budu raspisani izbori, ja mislim da treba čak i ranije. Ne mislim da zloupotrebljava funkciju, ali mislim da treba da krene u kampanju što, pre, nema potrebe da se dokazuje na poziciji. Davao je izjave kao građanin i kao zaštitnik građana, ali sada bih voleo da se uključi u politički život što pre“.

Na pitanje da li očekuje da Boris Tadić i Saša Radulović podrže Jankovića kao predsedničkog kandidata, Šutanovac je odgovorio da ne može da pročita budućnost, ali da oni vrednosno pripadaju Jankoviću.

„Želeo sam da dam šansu da bude jedan kandidat, sve ostalo bi vodilo fragmentaciji opozicije. Uveren sam da će to da se završi dobro. Čekam da krenemo u kampanju, posle pet godina nakaradnog vođenja države vreme je da dobijemo predsednika“, istakao je Šutanovac.

N1

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime