SUKOBILI SE VUČIĆEVE PRISTALICE I PROTIVNICI

0

Pristalice Aleksandra Vučića i njegovi protivnici sukobili su se u podzemnom tunelu na Terazijama, pošto su obe grupe krenule ka Skupštini Srbije gde Vučić treba da položi zakletvu, javio je N1. U prolazu su se u trenutku sukoba nalazio i predsednik Nove stranke Zoran Živković.

Sukob je ubrzo prekinut, a među protivnicima budućeg predsednika u podzemnom prolazu našao se i predsednik Nove Zoran Živković koji je pokušao da smiri demonstrante.

Policijske snage raspoređene su na Terazijama, a policija je ranije pripadnike „Protesta protiv diktature“ zaustavila kod Bezistana i rekla im da ih neće pustiti da se približe Trgu Nikole Pašića i platou ispred Skupštine. Oni su se potom povukli na Trg Republike.

Više autobusa s pristalicama Vučića koji su došli u Beograd parkirano je po beogradskim ulicama.

Kako je Insajderu rečeno sinoć u policiji, jedini skup koji je za danas prijavljen u skladu sa zakonom je onaj koji je prijavila Srpska napredna stranka, iako je više stranaka i organizacija za danas najavilo proteste.

Građani okupljeni ispred Skupštine nose srpske zastave, a neki imaju legitimaciju s logom Aleksandra Vučića i Srpske napredne stranke.

Ispred Terazijske česme u centru Beograda okupilo se oko 20 pristalica protesta „Protiv diktature“ koji pištaljkama i negodovanjem dočekuju simpatizere izabranog predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji tuda prolaze na putu ka Skupštini Srbije gde će on u podne položiti zakletvu.

Učesnici protesta „Protiv diktature“ nose transparent „Stop partokratiji“ , „24/7/365 Protiv diktature čuvari vatre“, „Za vladavinu pravde“, „Odlazi, mali Slobo“.
Obe grupe građana upućuju jedni drugima uvredljive reči.

Kako javlja televizija N1, policija je zaustavila grupu od dvadesetak ljudi koji su želeli da se u okviru protesta „Protiv diktature“ okupe ispred Skupštine Srbije kako bi demonstrirali protiv Aleksandra Vučića. Policija je zaustavila grupu kod Bezistana i sprečila ih da uđu na Trg Nikole Pašića, na skup koji je zakazan za 10 sati.

„Zid plača“ ispred Doma Narodne skupštine, na kojem su bile fotografije poginulih i nestalih na Kosovu, sklonjen je i umesto njega su na metalnu ogradu stavljene srpske zastave.

Preko puta Doma Narodne skupštine nalazi se veliki transparent „Beograd je za Vučića“, a u Pionirskom parku, gde je zgrada Predsedništva Srbije, sve je više građana.

Saobraćaj na Trgu Nikole Pašića je obustavljen.

Za saobraćaj je zatvoren Bulevar kralja Aleksandra, od Pravnog fakulteta do Glavne pošte, odsnosno do Kralja Milana i Takovske, kao i Trg Nikole Pašića i Dečanska ulica sve do Terazijskog tunela.

N1

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime