STUDENTI I ZAPOSLENI VMŠSS ĆUPRIJA DAJU KRV ZA POVREĐENE U LANČANOM SUDARU

0

Povodom teške saobraćajne nesreće koja se dogodila 9.10 kod Mijatovca, sa ciljem da se pomogne povređenima, Visoka medicinska škola strukovnih studija Ćuprija, organizovala je dobrovoljno davanje krvi. Studenti i zaposleni su u petak, 12.10.2018. od 9.15 časova u prostorijama Crvenog krsta Ćuprija dajući svoju krv dali šansu za oporavak desetinama teško povređenih u tragičnom udesu.

006Studenti naše škole tradicionalno se odazivaju svim humanitarnim akcijam i ovo nije prvi put ove godine da studenti dobrovoljno daju krv. Važno je podići svest kod mladih ljudi o društveno odgovornim aktivnostima i humanim vrednostima i da svi razumeju da krv treba dati uvek, a ne samo kada su ovakve akcije.
Mi kao profesori i naši studenti, kao budući zdravstveni radnici treba aktivno da radimo na kontinuiranoj edukaciji i informisanju, podizanju svesti građana o važnosti dobrovoljnog davanja krvi, jer davanje krvi nije samo humano već i zdravo, izjavio je dr sci med Hristos Aleksopulos, direktor Visoke medicinske škole strukovnih studija u Ćupriji.

Na ovaj način želimo da damo skroman doprinos i pomoć svima koji su povređeni u saobraćajnoj nesreći, jer znamo koliko je važno da ima dovoljno zaliha krvi. Studentski parlament Visoke medicinske škole ovom akcijom nastoji da podstakne što veći broj studenata da i ubuduće odazovu ovakvim akcijama, ali i da probudi svest cele zajednice o važnosti i potrebi dobrovoljnog davanja krvi, naglašava Stefan Samenković student treće godine.

Ponosan sam na moje student koji su se odazvali u velikom broju i pokazali humanost na delu, jer ne smemo zaboraviti najvažnije pravilo, a to je da pacijent ne čeka krv, već da krv čeka pacijenta istakao je dr sci med Hristos Aleksopulos.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime