SNEG SE TOPI, ALI LED NA VELIKOJ MORAVI NE POPUŠTA

0
Jagodina, 15. januara 2017. - Porast temperature danas naglo topi sneg na podrucju Pomoravlja, ali led na Velikoj Moravi ne popusta. Oko 70 odsto reke je pod debelim slojem leda, a na snazi je odluka J.P "Srbijavode" o proglasenju izvanredne odbrane od leda na sektorima Svilajnac - Despotovac - Jagodina i Cuprija - Paracin- Cichevac. FOTO TANJUG/ DUSAN ANICIC/ bk

Porast temperature danas naglo topi sneg na području Pomoravlja, ali led na Velikoj Moravi ne popusta. Oko 70 odsto reke je pod debelim slojem leda, a na snazi je odluka JP „Srbijavode“ o proglašenju vanredne odbrane od leda na sektorima Svilajnac – Despotovac – Jagodina i Ćuprija – Paraćin – Ćićevac.

Ova odluka se donosi kada je „pokrivensot vodenog ogledala od 60 do 100 odsto“.

Stručnjaci Vodoprivrednog preduzeća Ćuprija su uvele danonoćno dežurstvo, a deonični rukovodilac ovog preduzeća Dimitrije Manojlović kaže da se posebna pažnja poklanja stanju kod mostova u Markovcu kod Svilajnca, Ribare kod Jagodine i Železničkom mostu kod Ćuprije.

Kod mosta u Ribaru, danas je i nekoliko vlasnika ribarskihih čamaca, koji sa prijateljima i komšijama pokušavaju da ih oslobode od leda, a uzvodno oko 200 metara od mosta, gde voda nije zaledila, veliko jato kormorana „lovi“ ribu.

Tanjug

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime