SINIŠA MALI BIĆE PREDLOŽEN ZA MINISTRA FINANSIJA

0

U Skupštinu Srbije stigla je ostavka ministra finansija Dušana Vujovića, koju je prosledila premijerka Ana Brnabić. RTS-u je potvrđeno da će za novog ministra finansija biti predložen Siniša Mali.

Nakon što poslanici konstatuju ostavku ministra Vujovića, premijerka ima rok od 15 dana da Skupštini dostavi predlog za novog ministra.

Iz kabineta Ane Brnabić je, inače, jutros saopšteno da je Vujović o ostavci obavestio predsednicu Vlade Srbije. U saopštenju se navodi da je Brnabićeva zahvalna Vujoviću na dosadašnjoj saradnji, posvećenosti ciljevima Vlade i postignutim rezultatima u resoru koji je vodio.

Dušan Vujović je u ostavci naveo da su četiri godine, koliko je dugo bio ministar, „sasvim dovoljne da se čovek pokaže na javnoj funkciji“.

„Mislim da su u uslovima demokratije četiri godine razuman rok da se čovek pokaže na javnoj funkciji i zato bih želeo da se iz porodičnih, ličnih i profesionalnih razloga povučem sa funkcije ministra finansija u Vladi. Iako je ostavka neopoziva, spreman sam da u savetodavnom statusu aktivno pomažem timu u Vladi i Ministarstvu finansija da uspešno nastavi započete reforme i proces evrointegracija“, naveo je Vujović.

Istakao je da su priznanja uglednih domaćih i inostranih međunarodnih finansijskih institucija potvrda postignutih rezultata.

Vujović je bio ministar privrede u Vladi Aleksandra Vučića u periodu od 27. aprila do 4. avgusta 2014. godine, a nakon toga, imenovan je za ministra finansija, takođe u Vladi Aleksandra Vučića, i tu funkciju obavljao je do avgusta 2016.

Na mestu ministra finansija bio je i u mandatu od avgusta 2016. do juna 2017. godine, kao i u mandatu Vlade Ane Brnabić od juna prošle godine do danas.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime