Raspisan konkurs za književnu nagradu „Srpsko pero“

0

Savet 34. međunarodnog književnog festivala „Srpsko pero“ raspisuje konkurs za tradicionalnu književnu nagradu „Srpsko pero 2019“.

Pravo učešća imaju mladi pisci do 35 godina, iz celog sveta koji dostave radove na srpskom jeziku.

Radove ( jedan do tri rada) bez obzira na žanr (pesma, priča, esej, dramski tekst…) dužine do deset kucanih stranica treba poslati pod šifrom u tri primerka, najkasnije do 11. maja, na adresu Narodna biblioteka

“Radislav Nikčević”, Kneginje Milice 2, 35000 Jagodina, sa naznakom “ za Srpsko pero”.U posebnoj koverti treba poslati rešenje šifre i osnovne bibliofilske podatke.

Nagrada „Srpsko pero“ se sastoji od unikatne povelje, novčanog iznosa i umetničke slike koja je dar Muzeja naivne i marginalne umetnosti u Jagodini i koja će biti uručena na završnoj svečanosti Festivala u Jagodini.

U okviru završne svečanosti biće uručena nagrada „Srpsko pero“ najboljem mladom piscu, kao i nagrade „Zlatni Orfej“ za sveukupan doprinos kulturnoj baštini Srbije, „Pomoravski orfej“ najuspešnijem piscu Pomoravlja, kao i ostale nagrade i priznanja po odluci stručnog žirija. Najuspešniji radovi sa festivala biće publikovani.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime