Četvrti „Protest protiv diktature“ održan i u Novom Sadu, Nišu, Kruševcu, Leskovcu… Lakše povređena devojka na protestu u Novom Sadu.

Na protestu nije bilo incidenata, nema stranačkih obeležja, a već tri dana skup ne obezbeđuje ni uniformisana policija, dok su u šetnji prisutni policajci u civilu.

Kolona učesnika protesta u Beogradu je, neposredno pre završetka šetnje, ispred sedišta Republičke izborne komisije u Ulici kralja Milana uzvikivala: „Gde su naši glasovi“.

Oni su ranije zastali kod Beograđanke gde je sedište Studija B, kao i ispred zgrade Jugoslovenskog dramskog pozorišta gde su, na poziv jednog mladića preko megafona, aplauzom pozdravili „sve one koji su u gradovima Srbije danas izašli protiv diktature“.

Oko 20 časova su održali su minut ćutanja ispred zgrade Vlade Srbije. Demonstranti su sedeli na asfaltu, na uglu ulica Nemanjine i kneza Miloša. Kolona se posle toga nakratko zaustavila kod zgrade Narodne banke Srbije.

Povorka je prethodno bila ispred zgrade Radio-televizije Srbije (RTS) u Beogradu, gde je zapaljeno i nekoliko baklji. Učesnici su tu takođe održali minut ćutanja.

Prethodno su prošli Ulicom kraljice Marije uzvikujući „O(ne)svesti se“, dok su ih građani sa terasa okolnih zgrada snimali telefonima i pozdravljali lupanjem u šerpe.

Na putu od zgrade RTS-a do Vlade Srbije, u blizini zgrade Predsedništva, okupljeni su otpevali, uz podršku bubnjeva, „Marš na Drinu“.

Saobraćaj je bio obustavljen u centru Beograda.

n1

Nema komentara