MIRAN PROTEST JAGODINSKIH ADVOKATA

0

Ispred Višeg suda u Jagodini danas su protestovali jagodinski advokati. Oni su se pridružili kolegama koji su isto uradili u svom gradovima Srbije.

-Okupio se jedan broj jagodinskih advokata, sa protestom nastavljamo i sutra. Izuzetno nam je drago što su nam se pridružili i građani koji su prolazili, svako nam je dao podršku. Jedinstveni smo i nema odustajanja- Prošlog petka nismo zakazali protest u policiji kako zakon nalaže, što smo sada uradili, rekao je jagodinski advokat Dušan Gašić.

strajk avokata
Jagodinski advokati ispred Višeg suda

Zahtevi advokata su sledeći.

1. NOTARI: Izmene ZOJB i pratećeg seta zakona, takve da se minimalnim izmenama, bez narušavanja suštine uvedenog javno-beležničkog sistema, uvede mogućnost sastavljanja ugovora od strane advokata, a potom overe od strane notara. Nemamo ništa protiv notara, naprotiv, samo se borimo za zaštitu ustavnog poretka i slobodu građana Srbije da prilikom sastavljanja ugovora izaberu ko će ih zastupati.

2. POREZI: Izmene propisa iz oblasti poreske politike, sa ciljem da svako plati porez srazmerno dobiti koju ostvaruje. Advokati nisu protiv plaćanja poreza, kako se to lažno prikazuje u javnosti! Advokati se zalažu da oni, kao i svi drugi, plaćaju poreze, ali da oporezivanje bude srazmerno ostvarenim prihodima svakog advokata, a ne da se paušalne osnovice podižu preko noći za 200% i 300%.

3. SMENA MINISTRA PRAVDE: Drskost, arogancija, nekompetentnost, te ponižavajući odnos prema advokaturi od strane gospodina Selakovića nezapamćeni su u istoriji Srbije. Komunikacija postavljanjem ultimatuma i pretnje krivičnim progonom diskvalifikuju mladog ministra da pregovara sa predstavnicima više vekova stare profesije.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime