POZNATI SRPSKI PRIVREDNIK BODRIO KOŠARKAŠE U SRPSKOJ NARODNOJ NOŠNJI

0

Poznati srpski privrednik, vlasnik kompanije i benzinskih pumpi „Mihajlović“, Paraćinac Dejan Mihajlović godinama prati reprezentativne utakmice i pruža veliku podršku košarkašima. Najzanimljivije je što Mihajlović svaku utakmicu isprati u srpskoj narodnoj nošnji.

„Ove godine nisam mogao odmah da odem i pratim naše momke od prve utakmice zbog poslovnih obaveza, ali sam sa tribina našim košarkašima pružao podršku u polufinalu i finalu. Uvek reprezentativne utakmice gledam u narodnoj nošnji jer smatram da je to moj mali doprinos širenju naše kulture i upoznavanju drugih sa našom srpskom kulturom. Kada me vide u narodnoj nošnji, ljudi to gledaju sa simpatijama i obično traže da se fotografišemo. U jednoj od narodnih nošnji, sigurno sam gledao preko 50 utakmica reprezentacije, a najveći sam fan košarke“ priča Dejan Mihajlović o svom običaju da utakmice gleda u srpskoj narodnoj nošnji.

istanbul-4

Inače,  na Evopskom prvenstvu u Istanbulu još jedan navijač pružao je podršku slično obučen kao Dejan.

„U Istabnulu sam video još jednog srpskog navijača koji je pružao podršku sa tribina obučen u narodnu nošnju. To mi je veoma drago. Obično kupim maskotu sa prvenstva i razmenim suvenire. Nekad šajkaču razmenim sa navijačem suprotne ekipe, pa za nju dobijem kačket ili nešto drugo. Negde osećam da je važno, a to mi pričinjava i veliko zadovoljstvo, to što promovišem Srbiju, što pokazujem koliko smo mi gostoprimljiv, dobar narod“ kaže vlasnik imperije „Mihajlović“ u koju osim benzinskih pumpi spada i mlekara, kao i telvizija Kanal M.

istanbul

Emocije su bile na našoj strani, igrali smo srcem, ali istina je da su Slovenci bili bolji, kaže Dejan.

„Međutim, to ne znači da već sledeći put zlato neće biti naše. Jaću naracno u narodnoj nošnji, biti uz naše momke“.

Uz Mihajlovićaje u Istanbulu bio i glavni i odgovorni urednik njegove televizije u Paraćinu, Kanala M, Emil Milojević.

„Moj dominantni utisak sa finala bila je atmosfera koju su napravili srpski i slovenski navijači. Mislim da su obe navijačke grupe pokazale visoku svest o tome kako se bodri nacionalni tim, kako se sportski navija za reprezentaciju i kako se poštuje suprotna ekipa. To je za mene najjača slika koju sam poneo iz arene u Istanbulu. Drago mi je da sam bio deo ovakvog spektakla“ kaže Emil Milojević.

A kako je Dejan Mihajlović pratio Eurobasket, pročitajte OVDE.

 

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime