POSTROŠNJA STRUJE U JAGODINI DOSTIŽE MAKSIMUM

0

Potrošnja struje u Jagodini ovih dana dostiže maksimum, za 30 odsto je veća nego u istom periodu prošle godine zbog izuzetno niskih temperatura, izjavio je direktor jagodinske Elektrodistribucije Dobrica Milošević.

„Potrošnja u Jagodini iznosi 1,8 miliona kilovat-sati dnevno. To je blizu maksimuma od 1,9 miliona kilovat-sati koji je zabeležen pre oko 15 godina“, rekao je Milošević.

Uprkos niskim temperaturama, kako je istakao Milošević, snabdevanje strujom je stabilno, a svi sistemi elektrodistribucije funkcionišu normalno.

„Imali smo nekoliko kvarova koje je izazvala niska temperatura i to na dalekovodu od 35 kV za Bagrdan… Oko Božića se zapalila trafostanica u naselju Tabane zbog velike potrošnje struje i transformator je zamenjen“, rekao je Milošević.

Problem predstavlja masovno isključenje građana sa toplovoda jagodinske Toplane jer kao alternativu većina tih građana koristi struju koja je sada najjeftiniji energent. „To predstavlja dodatno opterećenje na naše elektroenergetske objekte i vodove“, rekao je Milošević.

(Beta, 13.01.2017)

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime