Posetite Jagodinu u vreme praznika

0

S obzirom na to da će ove godine mnogi spojiti uskršnje i prvomajske praznike, a da su deca istovremeno na raspustu, ovaj prolećni odmor može se iskoristiti za putovanje. A zašto destinacija ne bi bila baš Jagodina?

A i sugrađani koji će u vreme praznika ostati u gradu, mogu ih iskoristiti i obići lepa mesta u svom gradu.
Za turiste je svakajo jedna od prvih asocijacija Zoo park. Za decu svakako najveća zabava u ovom periodu kada Akva park još uvek ne radi. Ulaznice za odrasle su 350 dinara, a za decu od 6 do 12 godina 150 dinara. Mlađa deca ne plaćaju. U okviru Zoo parka nalazi se restoran „Tigar“ u kome posetioci po vrlo pristupačnim cenama mogu da se osveže ili čak nešto i prezalogaje.
Odmah pored nalazi se Potok, jedno od najomiljenih mesta Jagodinaca. Ovaj park čuven je po veštačkom vodopadu koji mami oduševljenje, a park je sam po sebi idealno mesto za predah i odmor i uživanje u prirodi u toplim danima koji nam predstoje. U okviru parka je i lepo uređeno igralište za decu. Tu je i istoimeni restoran „Potok“, koji ima široku ponudu jela i pića.
Izletište Đurđevo brdo nalazi se iznad parka Potok i može se doći do njega i kolima ili jednostavno prošetati. Na Đurđevom brdu imate nekoliko restorana, a iz svakog od njih pruža se predivan pogled na celu Jagodinu.
U blizini Zoo parka je Muzej voštanih figura. Cena ulaznice za odrasle je 200 dinara, a za decu stariju od 6 godina 100 dinara. Ovde ćete se susresti sa Novakom Đokovićem, Divcem, Putinom, Vukom Karadžućem, Teslom i mnogim drugim znamenitim ličnostima iz naše zemlje i sveta.
U ovoj turističkoj zoni Jagodine na svakom koraku možete pronaći kafiće, restorane, mesta za predah i obrok. Cene su veoma raznovrsne, kao i sama ponuda, pa je krajnji izbor na vama.
Smeštaj u apartmanima u turističkom delu Jagodine u ovo doba godine uglavnom se kreće od 25 do 35 evra dnevno.
Još jedna od relativno novih atrakcija u Jagodini svakako je spomenih Jovanči Miciću, koji se nalazi malo dalje od turističke zone.
A i nije turistička zona jedino što Jagodina ima da ponudi, iako se većona turista upravo tu locira.
Blizu centra grada nalaze se i Zavičajni muzej, kao i Muzej naive. Na obodu grada je i Rusko groblje, koje je osim što je samo po sebi spomenik podsetnik na period oslobođenja Jagodine i Srbije u Drugom svetskom ratu, takođe i veoma lep park u kome se može pronaće hladovina i mesto za odmor u toplim danima.
A svakako ne propustite da obiđete ni znamenitosti koje se nalaze u neposrednoj blizini Jagodine, kao što su Resavska pećina i manastir Manasija.
T. P.

(Medijski sadržaj nastao je realizacijom projekta „Jagodina – biser centralne Srbije“ koji sufinansira Grad Jagodina)

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime