PORUKA NADE I LJUBAVI DUGINIH BOJA IZ TORONTA

0

Ekskluizivno iz Toronta, prof dr Hristos Aleksopulos, član Rotari kluba Srbije, povodom zatvaranja godišnje konferencije Rotari kluba održane u periodu od 22. do 27. juna u Torontu, izveštava da je Rotari udruženje LGBT rotarijanaca i prijatelja zvanično priznata kao Rotari udruženje.

Ova najava je rezultat nedavne promene politike Odbora Rotary International kako bi se proširila definicija udruženja u Kodeksu politike RI Član 42.020.1. Ova odluka je doneta na sastanku Odbora RI od 21. juna. Kao posledica toga, generalni sekretar je sada zvanično priznao udruženje LGBT Rotarijanaca i prijatelja.

Grupa je posvećena promovisanju globalnog prijateljstva, usluge i obrazovanja u cilju stvaranja inkluzivne, razumevajuće i otvorene zajednice kao i podsticanja dobre volje i mira i ostvarivanje prilika u sveta koji su zasnovani na pravičnost i jednakost za osobe LGBT + populacije.

Članstvo u ovom udruženju omogućeno je Rotarijancima, supružnicima Rotarijanaca kao i ostalim članovima porodice, Rotaraktorima i svim prethodnim učesnicima Rotari programa ili Alumnima iz bilo koje pozadine.

Udruženje je prvenstveno mesto u kojem članovi koji ispunjavaju ove kvalifikacije mogu da se upoznaju sa istomišljenicima kao i da se radno angažuju u samom udruženju i nadajmo se sastajati kako bi činili dobro širom sveta.

Predstavnici odbora Međunarodne Rotari konvencije koji će ubuduće obaveštavati o predstojećim događajima udruženja su Michelle Wilson i Grant Godino.

PR tekst

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime