POLICIJA UHAPSILA IZVRŠITELJA – OŠTETIO „RESAVICU“?

1
Policemen simulate an arrest during national security day in Nice, southeastern France, October 10, 2009. REUTERS/Eric Gaillard (FRANCE CRIME LAW SOCIETY) - RTXPHTV

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Jagodini uhapsili su javnog izvršitelja Z. D. (1957), zbog postojanja osnova sumnje da je zloupotrebivši službeni položaj prilikom sprovođenja postupaka izvršenja neposrednom pogodbom prodao ugalj i otpadno gvožđe po ceni znatno nižoj od propisane i time oštetio javno preduzeće za podzemnu eksploataciju uglja „Resavica“ za više od 4.800.000 dinara.

Sumnja se da je Z. D. u periodu od maja do septembra 2016. godine, suprotno Zakonu o izvršenju i obezbeđenju, prilikom sprovođenja 65 predloga za izvršenje po osnovu prethodno donetih sudskih presuda izvršio prodaju uglja i otpadnog gvožđa, neposrednom pogodbom, prodajući robu po ceni za oko 40 odsto nižoj od propisane.

Na taj način, kako se sumnja, Z. D. je pričinio štetu „Resavici“, a licima i pravnim subjektima kojima je izvršio prodaju robe pribavio protivpravnu imovinsku korist od oko 7.300.000 dinara.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati i on će, uz krivičnu prijavu, biti sproveden Višem javnom tužilaštvu u Jagodini.

1 KOMENTAR

  1. Izvrsitelji su najveci novokomponovani lopovi. Ovo nije usamljen slucaj. Izvrsiteljka iz Krusevca Irena Zivkovic od manipulacija je kupila celu Devi koju je prevela na roditelje poljoprivtednike. I tom lancu povezan je ceo karavan izvrsitelja, advokata, sudija. Ovakve slucajeve pored oduzimanja licence i krivicnog gonjenja treba procesuirati jer ko jos od srpske plate kupuje zgrade kao i Dubaiju.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime