Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Jagodini uhapsili su javnog izvršitelja Z. D. (1957), zbog postojanja osnova sumnje da je zloupotrebivši službeni položaj prilikom sprovođenja postupaka izvršenja neposrednom pogodbom prodao ugalj i otpadno gvožđe po ceni znatno nižoj od propisane i time oštetio javno preduzeće za podzemnu eksploataciju uglja „Resavica“ za više od 4.800.000 dinara.

Sumnja se da je Z. D. u periodu od maja do septembra 2016. godine, suprotno Zakonu o izvršenju i obezbeđenju, prilikom sprovođenja 65 predloga za izvršenje po osnovu prethodno donetih sudskih presuda izvršio prodaju uglja i otpadnog gvožđa, neposrednom pogodbom, prodajući robu po ceni za oko 40 odsto nižoj od propisane.

Na taj način, kako se sumnja, Z. D. je pričinio štetu „Resavici“, a licima i pravnim subjektima kojima je izvršio prodaju robe pribavio protivpravnu imovinsku korist od oko 7.300.000 dinara.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati i on će, uz krivičnu prijavu, biti sproveden Višem javnom tužilaštvu u Jagodini.

Jedan komentar

  • Odgovori
    Pavle
    25. avgusta 2017.

    Izvrsitelji su najveci novokomponovani lopovi. Ovo nije usamljen slucaj. Izvrsiteljka iz Krusevca Irena Zivkovic od manipulacija je kupila celu Devi koju je prevela na roditelje poljoprivtednike. I tom lancu povezan je ceo karavan izvrsitelja, advokata, sudija. Ovakve slucajeve pored oduzimanja licence i krivicnog gonjenja treba procesuirati jer ko jos od srpske plate kupuje zgrade kao i Dubaiju.