PLJAČKAŠI MUČILI I POKRALI NEMAČKE PENZIONERE IZ KUŠILJEVA

0

Dvojica nepoznatih maskiranih napadača upali su u kuću Divne (74) i Vladislava Radivojevića (77) iz Kušiljeva kod Svilajnca. Oni su isključili sklopku, a zatim sačekali da neko od penzionera izađe iz kuće.

„Bilo je oko devet sati uveče, odjednom je nestala struja. Disa mi je rekao da uzmem sveću da zapalim, a on je krenuo da pogleda da li i druge kuće u selu nemaju struje ili je nestala samo kod nas. Čim je otvorio ulazna vrata, jedan muškarac je skočio na njega i oborio ga. Drugi je dotrčao do mene i odmah počeo da me davi. Unosio mi se u lice i vikao – pare, pare, gde su pare?“ priča baka Divna.

divna-1

Kada mu je rekla da para nema, da imaju u kući samo 300 evra, da su stari i bolesni, maskirani napadač je počeo još jače da je steže za vrat, a zatim je odveo u spavaću sobu da mu pokaže gde stoji torba sa novčanikom.

„Uzela sam novčanim, dala mu a on je izvadio novac. Pretio je da će da nas zakolje a zatim da će da nam iseče prste. Molila sam da nas pusti. Drugi je bio još okrutniji prema mom suprugu, udarao ga je pesnicama i šutirao. Tortura je trajala oko sat vremena. Uzeli su konjak koji nam stoji u kući i polivali slike moje ćerke i unuke. Ne znam zbog čega su to radili“ priča Divna u suzama i vidno uznemirena.

Deda Disa je posle ove torture, sav u podlivima završio na odeljenju Opšte bolnice u Ćupriji. Kušiljevo je u strahu od napadača koji su odneli 300 evra i zlato u vidu nakita koje je Divna imala u kući. Radivojevići su se posle radnog veka provedenog u Hamburgu, osamdesetih godina vratili u Kušiljevo.

Istraga je u toku, a policija traga za napadačima.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime