PALMA ZAPOČEO POSETU VAŠINGTONU U SRPSKOJ CRKVI

2

Predsednik Jedinstvene Srbije i Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma, započeo je zvaničnu posetu Vašingtonu prisustvom na služenju u crkvi Svetog Luke u mestu Potomak, koji je deo Vašingtona i to je jedina srpska crkva u glavnom gradu SAD. Marković je razgovarao sa zastupnikom Republike Srpske u Vašingtonu Obradom Kesićem, dr Brankom Terzićem, jednim od najuglednijih Srba u Vašingtonu, sa predsednicom Srpskog instituta u Vašingtonu Danijelom Sremac i dugogodišnjim novinarom Glasa Amerike, Brankom Mikašinovićem.

vasingon-1“ Srbiji je veoma važna saradnja sa SAD kao stateškim partnerom. One države koje ne sarađuju sa SAD nemaju ekonomski napredak i ekonomsku stabilnost. Srbija ima ekonomsku stabilnost zato što ima i političku stabilnost poslednjih pet godina. Siguran sam da SAD i nova administracija ovde u Vašingtonu neće, kao što je to bio slučaj ranijih godina, da za sve na prostoru bivše Jugslavije, okrivljuju Srbe i Srbiju “ rekao je Marković u Vašingtonu.
“ Pokušaćemo ovde u SAD da napravimo neku međugradsku saradnju i poznato je da grad Jagodina ima veliki broj prijatelja u Evropi i moj predlog je i da u SAD nađemo neki grad sa kojim ćemo se pobratimiti “ izjavio je Marković i pozvao Srbe koji žive i rade u SAD da pomažu Srpskoj pravoslavnoj crkvi jer, kako je rekao, crkva je stub porodice i društva.
“ Veoma mi je drago što sam svoju posetu Vašingtonu započeo u našoj crkvi “ , kazao je Marković, koji je pozvao američke Srbe da ulažu u svoju zemlju i da budu u Srbiji poslodavci, a ne gastarbajteri u dijaspori.
Predsednica Srpskog instituta u Vašingtonu i funkcioner Republikanske stranke, Danijela Sremac rekla je da pokreće inicijativu za bratimljenje Jagodine i mesta Potomak.
Markoviću su dobrodošlicu poželeli i sveštenici Aleksa Micić i Aleksandar Sredojević. U delegaciji su i privrednici iz Jagodine, Miroljub Radovanović vlasnik kompanije JELA i Milovan Vidojević vlasnik kompanije TESTERAL, kao i portparol Jedinsvene Srbije, Života Starčević.

2 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime