PALMA ZAPOČEO POSETU VAŠINGTONU U SRPSKOJ CRKVI

2

Predsednik Jedinstvene Srbije i Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma, započeo je zvaničnu posetu Vašingtonu prisustvom na služenju u crkvi Svetog Luke u mestu Potomak, koji je deo Vašingtona i to je jedina srpska crkva u glavnom gradu SAD. Marković je razgovarao sa zastupnikom Republike Srpske u Vašingtonu Obradom Kesićem, dr Brankom Terzićem, jednim od najuglednijih Srba u Vašingtonu, sa predsednicom Srpskog instituta u Vašingtonu Danijelom Sremac i dugogodišnjim novinarom Glasa Amerike, Brankom Mikašinovićem.

vasingon-1“ Srbiji je veoma važna saradnja sa SAD kao stateškim partnerom. One države koje ne sarađuju sa SAD nemaju ekonomski napredak i ekonomsku stabilnost. Srbija ima ekonomsku stabilnost zato što ima i političku stabilnost poslednjih pet godina. Siguran sam da SAD i nova administracija ovde u Vašingtonu neće, kao što je to bio slučaj ranijih godina, da za sve na prostoru bivše Jugslavije, okrivljuju Srbe i Srbiju “ rekao je Marković u Vašingtonu.
“ Pokušaćemo ovde u SAD da napravimo neku međugradsku saradnju i poznato je da grad Jagodina ima veliki broj prijatelja u Evropi i moj predlog je i da u SAD nađemo neki grad sa kojim ćemo se pobratimiti “ izjavio je Marković i pozvao Srbe koji žive i rade u SAD da pomažu Srpskoj pravoslavnoj crkvi jer, kako je rekao, crkva je stub porodice i društva.
“ Veoma mi je drago što sam svoju posetu Vašingtonu započeo u našoj crkvi “ , kazao je Marković, koji je pozvao američke Srbe da ulažu u svoju zemlju i da budu u Srbiji poslodavci, a ne gastarbajteri u dijaspori.
Predsednica Srpskog instituta u Vašingtonu i funkcioner Republikanske stranke, Danijela Sremac rekla je da pokreće inicijativu za bratimljenje Jagodine i mesta Potomak.
Markoviću su dobrodošlicu poželeli i sveštenici Aleksa Micić i Aleksandar Sredojević. U delegaciji su i privrednici iz Jagodine, Miroljub Radovanović vlasnik kompanije JELA i Milovan Vidojević vlasnik kompanije TESTERAL, kao i portparol Jedinsvene Srbije, Života Starčević.

2 KOMENTARA

  1. Magarci…. hahahahahahah… da se pobratime sa nekim gradom u Americi… hahaha … kakvi idioti… a i vi sa njima što ih promovišete… jad i beda ste svi zajedno

  2. Očigledno je koliko nas Amerika shvata ozbiljno, kada vidimo ko je iz Srbije pozvan na inauguraciju.
    Defininivno nema nama pomoći dok nas ovakvi predstavljaju.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime