PALMA UGOSTIO PRIVREDNU DELEGACIJU IZ EGIPTA 

0
Sinoć je u Srbiju stigla privredna delegacija iz Egipta koju predvodi guverner Crvenog mora, general Ahmed Abdalah, koga je na aerodromu sačekao njegov domaćin Dragan Marković Palma. Po dolasku u Beograd organizovan je prijem za delegaciju iz Egipta, na kojem su pored domaćina Dragana Markovića Palme prisustvovali i Ivica Dačić, ministar inostranih poslova i Aleksandar Antić ministar rudarstva i energetike, kao i 25 privrednika iz Egipta.
Marković je kao domaćin pozdravio goste, zahvalio se na dobrom prijemu i uspešno organizovanoj poseti srpske delegacije Egiptu, koja je u organizaciji Dragana Markovića Palme u novembru prošle godine posetila ovu zemlju. Marković je rekao da očekuje da privredna delegacija iz Egipta, koja će u Srbiji boraviti nekoliko dana u Srbiji , izraziti potrebu za proizvodima iz Srbije koje je Egipat do sada uvozio iz drugih zemalja.
Ministar Dačić je rekao da prijateljstvo Egipta i Srbije datira još iz vremena Tita i Nasera i da Srbija očekuje veliku podršku Egipta u međunarodnim institucijama.
„Egipat je veoma važan prijatelj Srbije, jer je najuticajnija država na Bliskom istoku. U to sam mogao da se uverim tokom svojih poseta Egiptu“ izjavio je ministar inostranih poslova Ivica Dačić.
Za vreme boravka egipatske delegacije predviđeno je više sastanaka, privrednih i kulturnih manifestacija kao što je otvaranje Izložbe istorijskih dokumenata vezanih za saradnju Srbije i Egipta.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime