PALMA SE SASTAO SA PREDSEDNIKOM PRIVREDNE KOMORE VAŠINGTONA

0

Drugog dana posete glavnom gradu SAD, predsednik Jedinstvene Srbije i Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma razgovarao je sa predsednikom Privredne komore Vašingtona Vinsentom Orindžom i ambasadorom Srbije u SAD Đerđom Matkovićem.

“ Sastanak sa predsednikom Privredne komore Vašingtona mi je jedan od najdražih sastanaka i tu se videlo da SAD nije tako daleko kako se čini. Dogovorili smo da američki privrednici dođu u Srbiju i to očekujem ovog leta, kao i da Privrednoj komori u Vašingtonu pošaljemo koji su to proizvodi iz Srbije koji bi mogli da nađu svoje mesto u SAD “ rekao je Dragan Marković Palma.
“ Kroz razgovore sa važnim ljudima u Vašingtonu vidi se da Srbija nije ono što je nekada bila. Srbija je država koja u ovom trenutku čuva mir na Balkanu i to amerikanci prepoznaju. Srbija je dokazala kakva je država kada je u pitanju azilantska kriza i valjda je to neko beležio i to će biti važno kada se bude odlučivalo o članstvu naše zemlje u EU, a SAD će za tako nešto takođe morati dati saglasnost i siguran sam da hoće “ rekao je Marković.

MATKOVIĆ : SRBIJA STUB STABILNOSTI

“ Ameriku prepoznajemo kao jednu od država gde možemo proširiti ekonomsku saradnju. Naš prioritet je da dovedemo što više invetitora u Srbiju, baš kao što to vi radite u Jagodini. Politički odnosi između Srbije i SAD se razvijaju u dobrom pravcu i ovde na Srbiju gledaju kao na zemlju koja je stub stabilnosti na Balkanu “ , rekao je ambasador Srbije u SAD, Đerđ Matković u razgovoru sa predsednikom Jedinstvene Srbije, Draganom Markovićem Palmom, koji će u petak, 20. januara, prisustvovati inauguraciji novoizabranog američkog predsednika Donalda Trampa.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime