PALMA: POKREĆEMO PITANJE REŠAVANJA DEPONIJA

0

U sedištu kompanije PORR u Beču, koja zapošljava 20 000 radnika u celom svetu i ima godišnji promet od 5 000 000 000 evra, boravili su narodni poslanici Skupštine Srbije iz poslaničke grupe Jedinstvene Srbije. Njih je primio zamenik generalnog direktora PORR – a, Željko Vocinkić, koji je zadužen za region bivše Jugoslavije, a samim tim i Srbije. Kompanija PORR bavi se svim građevinskim poslovima, visokogradnjom i niskogradnjom, a evropski je lider u odlaganju i reciklaži otpada. Od 2006. godine je prisutna u Jagodini i Leskovcu.

„Jedinstvena Srbija se zalaže da Srbija što pre postane član Evropske unije. Na evropskom putu naš problem broj jedan je Kosovo i Metohija, ali će problem broj dva biti ekologija i ako ne rešimo u celoj Srbiji da svi gradovi i opštine imaju deponije po najvišim standardima, nećemo moći da postanemo član Evropske unije“ , rekao je Dragan Marković Palma u razgovoru u kompaniji PORR u Beču.

„PORR je prisutan u Jagodini od 2006. godine i oni su prepoznali Jagodinu kao prvi grad u Srbiji i mi smo rešili problem odlaganja i reciklaže otpada po najvišim evropskim standardima, ali smatram da ova kompanija može više da radi na teritoriji cele Srbije. Ja pozivam kompaniju PORR da investira u celoj Srbiji. Oni su imali probleme u nekim delovima sveta sa svojim kapitalom, kao što je Bliski istok i Azija, ali kapital se ulaže tamo gde postoji sigurnost, a u Srbiji postoji i politička stabilnost i ekonomska sigurnost i mir i Srbija je zemlja gde je vaš kapital siguran“ rekao je Marković.

Narodni poslanici Jedinstvene Srbije: Vojislav Vujić iz Vrnjačke Banke, Marija Jevđić iz Kraljeva, Đorđe Kosanić iz Kragujevca i Jelena Vujić iz Aleksandrovca poručili su da je ekološki problem alarmantan u njihovim sredinama i da je potrebna izgradnja regionalnih deponija. Oni su pozvali predstavnike kompanije PORR da dođu u Skupštinu Srbije kao i u njhove sredine radi dogovora o saradnji na rešavanju nevedenih problema

VOCINKIĆ : ODLIČNA ISKUSTVA U JAGODINI

„Naša iskustva iz Jagodine su odlična i našoj saradnji mogu dati najvišu ocenu. Od prvog dana od kada sam došao u Jagodinu sve funkcioniše besprekorno i problema nema. Ako ih ima rešavamo ih na dnevnom nivou. Moram da vam kažem da je rukovođenje otpadom veoma bitna stvar, pre svega za zdravlje ljudi. Mi smo spremni da proširimo saradnju na teritoriju cele Srbije i stojimo vam na raspolaganju“, rekao je Vocinkić.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime