PALMA : EVROPSKA UNIJA DA NAS VIŠE NE LAŽE

0

U prisustvu oko 4 000 građana iz svih krajeva Srbije, Jedinstvena Srbija je četvrtu godinu zaredom otvorila svoju kancelariju u jednom od najpopularnijijh grčkih letovališta Paraliji u Olimpijskoj regiji.

“Jedinstvena Srbija se u Grčkoj ne bavi politikom, ali poruke moramo da šaljemo gde god da se nađemo Evropskoj uniji, da nas Evropska unija više ne laže, kada ćemo mi to da uđemo u Evropsku uniju. Da se poštuje Briselski sporazum, da ne vrše pritisak na Vučića i Dačića. Sve što su tražili od nas mi smo ispoštovali i došla je na red Srbija, da Srbija postane član te velike porodice. Ja sam siguran da ćemo mati veliku podršku Grčke i da ćemo veoma brzo ući u Evropsku uniju” , rekao je prisutnima predsednik Jedinstvene Srbije i narodni poslanik Dragan Marković Palma, koji je i počasni građanin grada Katerini kome pripada Paralija. Marković je ovom prilikom poručio opoziciji da može da ne voli predsednika Aleksandra Vučića, ali mora da ceni ono što predsednik radi za državu.
”Ne moraju stalno neke opozicione partije u Srbiji zato što mrze Vučića da pričaju da ništa ne valja u Srbiji. Pa ne moraš da voliš Vučića, vole se deca, porodica, ali ono što on radi, kada su u pitanju međunarodni odnosi, to mora da poštuje svaki građanin Srbije. Ivica Dačić kao ministar inostranih poslova je najbolji ministar inostranih poslova svih vremena. Ne moraju meni da kažu Vučić i Vlada Srbije da idem u Beč. Bio sam u Beču zato što Austrija predsedava Evropskom unijom od 1. jula. Bio sam u Bugarskoj koja sada predsedava Evropskom unijom. Treba svi da radimo da što pre uđemo u Evropsku uniju, ali dostojanstveno, podignutih glava i radiću sve za Srbiju” rekao je Marković.

Okupljene građane je pozdravio i gradonačelnik Katerini Savas Hionidis i podsetio da je Marković, u istoriji Katarini, prvi počasni građanin, a da nije Grk.
”Srećna je zemlja koja ima ljude kakav je Dragan Marković Palma. Mene i Markovića veže to što imamo veliku ljubav prema svojim zemljama i ljudima. Dobri i prijateljski odnosi Srbije i Grčke postali su još jači zahvaljujući Draganu Markoviću Palmi” , poručio je Hionidis.
Na svečanosti Marković je Savasu, pošto se, kako je rekao, Grčka nije plasirala na svetsko prvenstvo u fudbalu, poklonio značku – spojene zastave Srbije i Grčke i pozvao ga da pozove Grke da navijaju za Srbiju, što je ovaj obećao.

Prisutnima su se obratili i predsednik Podmlatka Jedinstvene Srbije Stefan Jovanović, zamenica predsednika Podmlatka Jedinstvene Srbije Mina Veličković i potpredsednik Podmlatka Jedinstvene Srbije Aleksandar Golub. Otvaranju kancelarije u Paraliji prisustvovali su i narodni poslanici i funkcioneri Jedinstvene Srbije.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime