PALMA : ČAST ZA JAGODINU ŠTO JE BILA DOMAĆIN OVE KONFERENCIJE

0

U Jagodini održana konferencija za novinare Kik boks saveza Srbije povodom istorijskog uspeha reprezentacije Srbije na Evropskom prvenstvu za juniore i kadete u Skoplju, na kojem je naša selekcija, od 35 takmičara, osvojila 23 medalje – 11 zlatnih, 4 srebrne i 8 bronzanih, od 1563 takmičara iz 37 evropskih zemalja i u ukupnom plasmanu Srbija je u ringovnim disciplinama zauzela drugo mesto iza Rusije. Za najboljeg sudiju Evropskog prvenstva u kik boksu u Skoplju izabran je srpski sudija Zoran Šimurina.

„Želim da se zahvalim predsedniku Svetske kik boks federacije i predsedniku KBSS prof dr Borislavu Peleviću, što je Jagodini ukazana čast da bude domaćin konferencije za novinare Kik boks saveza Srbije povodom veličanstvenog uspeha naših takmičara u Skoplju. Naša reprezentacija je u ukupnom plasmanu zauzela drugo mesto iza Rusije, a siguran sam da bi bili i bolji od njih da su oni u Skoplje odveli 35 takmičara kao i mi, a ne 122. I ovaj uspeh pokazuje da kik boks u našoj zemlji ima budućnost. Takođe želim da pozovem sve vas i sve ljubitelje sporta da dođu u utorak 12. 09. u 16:30 u Končarevo kraj Jagodine, gde će biti održan prijateljski međunarodni kik boks meč između KBK Palmini tigrovi i reprezentacije Makedonije. Na tom meču očekujemo oko 3000 ljudi“ rekao je počasni predsednik Kik boks saveza Srbije Dragan Marković Palma.

PELEVIĆ :

ZA MALO DA NAPUSTIMO PRVENSTVO ZBOG KOSOVA

HVALA VUČIĆU I UDOVIČIĆU

 

„Na Evropskom prvenstvu u kik boksu za juniore i kadete, koje je juče završeno u Skoplju, za našu reprezentaciju je problem bio nastup takozvanog Kosova. Kosovo je primljeno u svetsku WAKO federaciju pre nego što sam ja postao njen predsednik. To je bila direktiva MOK – a i tu ništa nismo mogli da promenimo. Oni su se prvi put pojavili sa 15 takmičara i kada je došlo do meča našeg Jovana Nikolića i reprezentativca Kosova mi smo došli u problem. Ja sam pozvao ministra sporta Vanju Udovičića i pitao šta da radimo. Zatim su me pozvali i predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ministar Vanja Udovičić i rekli mi da naši takmičari mogu da se bore sa Albancima sa Kosova i mogu da budu na postolju, ukoliko neko od reprezentativaca Kosova osvoji neku medalju, ali ukoliko ta medalja bude zlatna i intonira se himna takozvanog Kosova, u tom slučaju mi treba da napustimo postolje. Ja sam pre tog meča bio u situaciji da se svi vratimo kući, jer je stav selektora bio da ako ne može jedan da se takmiči, iz tog razloga, onda ne može niko. Ja razumem odluku Vlade Srbije da se naši sportisti ne takmiče sa kosovskim i ja se sa tim slažem, ali kako ja to da objasnim takmičarima koji imaju 16 ili 17 godina i nisu ni rođeni, kada se dešavalo sve oko Kosova. Zato želim da se zahvalim predsedniku Vučiću i ministru Udovičiću, koji su nam pomogli da razrešimo tu situaciju“ , izjavio je predsednik Svetske kik boks federacije i predsednbik KBSS prof dr Borislav Pelević. Pelević je uspeh naše kik boks reprezentacije u Skoplju nazvao epohalnim i najvećim u istoriji srpskog kik boksa, en samo na omladinskim prvenstvma.

 

Savezni selektor Neven Dondur, sportski direktor reprezentacije Srbije Miodrag Jotić, trener Srđan Radulović i generalni sekretar KBSS Petar Petrović, zahvalili su se svim našim takmičarima, koji su prisustvovali konferenciji za novinare, što su na pravi način predstavljali svoju zemlju, svoje klubove i sebe.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime