PALMA: „AUNDE“ ZAPOŠLJAVA JOŠ 370 RADNIKA, STIŽU INVESTITORI IZ NEMAČKE I AMERIKE

0

U Jagodini je danas otvoren novi pogon italijanske fabrike „Aunde“, u kojem je zaposleno još 370 radnika. Predsednik Skupštine grada Jagodina, Dragan Marković Palma je najavio otvaranje novih 1.100 radnih mesta do kraja godine, kao i nove investitore iz Nemačke i Amerike

3Vrednost investicije je oko četiri miliona evra, a fabrika „Aunde“ već ima jednu proizvodnu halu u Industrijskoj zoni u Jagodini, koja je počela da radi 2014. godine i gde je zaposleno 254 radnika.

Novi pogon, koji se nalazi pored već postojeće fabrike, proizvodi navlake za sedišta za Iveko i Mercedes. Vrednost obe fabrike je oko osam miliona evra, a radi ukupno 624 radnika. Fabriku, u kojoj se proizvode navlake za automobilska sedišta, otvorili su ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma i vlasnik fabrike Enriko Vernjano.

Predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma rekao je da otvaranje novog pogona fabrike Aunde potvrđuje da je italijanski investitor zadovoljan uslovima poslovanja koje nudi kako grad Jagodina, tako i Srbija.

On je najavio otvaranje novih 1.100 radnih mesta do kraja godine, kao i nove investitore iz Nemačke i Amerike. Marković je istakao da 2će studenti koji su prisustvovali otvaranju fabrike, njih 175, dobiti kao poklon dvodnevno putovanje u Paraliju u Grčkoj 26.maja.

„Troškove puta snosiće vlasnik fabrike Aunde, a ja ću da obezbedim sredstva za hotel i ishranu studenata u Paraliji“, rekao je Marković.

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić istakao je da je „vest da se otvara neka nova fabrika i da se zapošljava više od 350 ljudi“.

„U Srbiji je to velika vest jer je to glavni zadatak naše vlade i čitave države. Mi moramo u narednom periodu da imamo visoku stopu društvenog rasta koga neće biti bez rasta industrijske proizvodnje i investicija, otvaranja novih fabrika i zapošljavanja ljudi“, kazao je Dačić.

Otvaranju fabrike prisustvovali su i zamenik ambasadora Italije Serđo Monti, državni sekretar u Ministarstvu spoljnih poslova Ivica Tončev, kao i predstavnici privrednog i javnog života Jagodine.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime