OSOBA KOJA JE PUŠTALA DRON NA UTAKMICI SRBIJA – ALBANIJA BIĆE IZRUČENA SRBIJI

0

Sud u Dubrovniku doneo je odluku da izruči Srbiji Ismaila Morina koji je uhapšen u junu, pod sumnjom da je upravljao dronom sa zastavom ’’Velike Albanije’’ na utakmici Srbija-Albanija. Fudbalski savez Albanije pozvao je danas albanske vlasti da zaustave izručenje Srbiji Ismaila Morinaja.

„Pozivamo Albaniju da interveniše i spreči izručenje. Mi, kao porodica, bismo učinili nešto veoma radikalno što bi sve iznenadilo“, rekao je Ismailov brat Dževair i dodao da veruje da bi „život njegovog brata u Srbiji bio ugrožen“, navedeno je u saopšenju Saveza.

Savez dodaje u saopštenju i da je „potpuno posvećen korišćenju svih institucionalnih i diplomatskih puteva“ da spreči izručenje.

Navijači Albanije pozvali su na okupljanje večeras u Tirani kako bi se na tamošnju vladu izvršio pritisak da se uključi u ceo slučaj, javlja B92.

Morinaj (35) je u junu uhapšen u Hrvatskoj na osnovu srpske poternice.

Dron sa zastavom „Velike Albanije“ koji je 14. oktobra 2014. leteo iznad stadiona u Beogradu tokom kvalifikacione utakmice za Evropsko prvenstvo izazvao je sukob na terenu i prekid utakmice. UEFA je meč registrovala službenim rezultatom 3:0 za Albaniju.

Izvor: Beta, B92

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime