OŠ „GORAN OSTOJIĆ“ POMAŽE NAPUŠTENIM ŽIVOTINJAMA – PRIMER DRUGIMA

0

Rukovodstvo OŠ „Goran Ostojić“ u Jagodini donelo je odluku da ostatke hrane od dečjih užina i dece u produženom boravku donira Prihvatilištu za napuštene životinje u Jagodini.

„Nadam se da je i naša mala pomoć u vidu slanja ostatka hrane od užine i produženog boravka bar malo pomogla našem azilu.Takođe se nadam da će i druge ustanove slediti primer naše škole i pomoći koliko mogu. Mi, kao kolektiv, zajedno sa našim đacima i roditeljima smo srećni što smo bar na neki način pomogli nekome“ kaže Aleksandra Miloševć, direktroka OŠ,,Goran Ostojić“.

U udruženju za zaštitu životinja „Kućica za spas“ koje pomaže psima u jagodinskom prihvatilištu, kažu da je svaka pomoć dobrodošla i da bi ova škola trebalo da bude primer ostalima.

„Ovo je i prvi put da je jedna ustanova donirala hranu, što će, nadam se biti podstrek i motiv drugima. Rukovodstvo škole pokazalo je i na konrektnom primeru da decu treba učiti empatiji, da škola i jeste mesto gde se deca spremaju za život, ne samo kroz obrazovanje već i da sutradan budu dobri ljudi koji će pomoći slabijima i onima koji su nezaštićeni. Problem napuštenih životinja u Jagodini nije mali jer se bez konrole i kažnjavanja izbacuje veliki broj životinja i ovom prilikom apelujem na nadležne da počnu sa popisom vlasničkih pasa, kažnjavanjem neodgovornog vlasništva ali i na sve gradsku upravu, ustanove, pojedince da pomognu psima u jagodinskom azilu. Gradjani svakodnevno zovu azil da ukloni pse sa ulice ali retko ko odlazi tamo da donira hranu ili drugu vrstu pomoći“.

Svakog utorka i petka može se udomiti napušten pas u Prihvatilištu za napuštene životinje u Jagodini. 

 


Rad Infocentrale podržala je Fondacija za otvoreno društvo kroz projekat – Podrška lokalnom mediju „Portal Infocentrala“

Fondacija za otvoreno društvo je nevladina, nepolitička i neprofitna organizacija koja razvija i podržava projekte i aktivnosti usmerene na razvoj demokratske kulture, otvorenosti, uvažavanja različitosti, punog poštovanja ljudskih prava svih i na promovisanje principa vladavine prava, dobrog upravljanja i odgovornosti i učešća građana u javnim poslovima, a u cilju stvaranja pretpostavki za održivi razvoj demokratskog i otvorenog društva u Srbiji.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime