ODRŽAN JAVNI ČAS FOLKLORA KUD-A „SEVOJNO“ NA GRADSKOM TRGU U UŽICU

1

Kulturno-umetničko društvo „Sevojno“ priredilo je 19. juna 2019. godine, javni čas folklora na Gradskom trgu u Užicu svim sugrađanima i ljubiteljima folklora.

Umetnički rukovodilac KUD-a „Sevojno“ Đorđe Delić napominje da je cilј javnog časa približiti folklor svim generacijama a najviše deci kao i da će ubuduće ovo postati tradicionalni javni čas svake godine.

„Uvek napomilјem da je misija našeg društva sakuplјanje i obrađivanje našeg igračkog, pevačkog i muzičkog stvaralaštva. Cilј ovog časa bio je približiti folklor zapravo svim generacijama. Naši svi ansambli i škole folklora poklonili su sugrađanima, kroz igru i pesmu,  veštine folklora a specifičnost je ta što smo svi mi iz ansambla, bili odeveni isto. Ove godine naše društvo proslavlјa 65 godina uspešnog rada i predstavlјanja naše kulturne baštine kroz razne nastupe u zemlјi i inostranstvu, pa smo i sami osećali potrebu da se na neki način odužimo i još više približimo užičanima. Ja se ovom prilikom zahvaljujem svima koji su bili sa nama na gradskom trgu jer nam je to veliki vetar u leđa a iskreno se nadam da smo im dan ispunili osmesima, dobrom igrom i pesmom“.

Kulturno-umetničko društvo „Sevojno“ dobitnik je najvećih folklornih priznanja, među kojima se izdvaja i Zlatna plaketa koju im je dodelio Savez amatera Republike Srbije.  Društvo je podarilo i dva profesionalna igrača koji su danas aktivni članovi Nacionalnog ansambla „Kolo“, a za zatvaranje svoje koncertne sezone, koje je tradicionalno u novembru mesecu, najavlјuju susret svih generacija.

„Često su nas nazivali kulturnim ambasadorima a ako bismo sumirali rezultate, ove koncertne sezone, već sad mnogi mogu da nam pozavide na brojnim nastupima i angažovanjima svih naših sekcija odnosno ansambala . Što se tiče koncerta u novembru uveliko smo krenuli sa pripremama. Veliki je izazov ponovo okupiti sve generacije ali nećemo odustati. Sa prostora cele zemlјe naši bivši članovi uzeće učešće na koncertu u novembru i gotovo da ćemo tada imati više od 500 članova na daskama koje život znače“, istakao je Delić Đorđe napomilјujući da u ovom trenutku ansambl broji više od 600 članova.

Javni čas folklora održan je u sredu, 19. juna 2019. godine, na Gradskom trgu u Užicu sa početkom u 18 časova u organizaciji KUD-a „Sevojno“.

Đ.B.

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime