Druga strana medalje – „Našoj ćerki je lomio ruku i maltretirao je do besvesti“

9

Snimak na kome se vidi kako se supružnici obračunavaju sa tuđim detetom, naišao je na veliku osudu javnosti. Još uvek nije tačno poznato šta je prethodilo ovom događaju s obzirom da muškarac M.P. inače nastavnik u OŠ „Goran Ostojić“ u Jagodini nije želeo da javnosti objasni kako je do fizičkog obračuna sa petnaestogodišnjim dečakom došlo jer je istraga u toku, Infocentrali su se obratili roditelji dece koja su imala problem sa dečakom sa snimka.

„Ogorčen sam i kao roditelj i kao čovek, jer je velika nepravda učinjena nastavniku. Odlično poznajem i dete koje je udareno i porodicu iz koje potiče. Dečak je veoma agresivan, naša ćerka je išla u odeljenje sa njim. Polomio joj je ruku, boo je šestarom, maltretirao do besvesti, ne samo nju već svu decu bez obzira na godine. Škola je odlično bila upoznata sa nasiljem koje ovo dete svakodnevno sprovodilo nad ostalom decom. Tada smo dobili savet da dete prijavimo ali ja to nisam učinio jer mi je bilo žao dečaka, mislio sam da je potrebno pružiti mu šansu. Znali smo da dolazi iz problematične porodice. Na kraju smo supruga i ja ćerku prebacili u drugo odeljenje kako bi maltretiranje prestalo. Ali dečak je iz škole kasnije izbačen. Dete će biti veoma problematično, već sada je ali sa 25 godina svi oni koji su u njegovom okruženju imaće ogroman problem“ kaže otac devojčice koja je upravo završila osmi razred, Nebojša A.

Njegova supruga dodaje da nastavnik i njegova žena koja se nalazi u dvodnevnom pritvoru, sigurno nisu više imali rešenje.

„Njihovo dete koje ima 7 ili 8 godina bilo je izloženo torturi petnaestogodišnjeg dečaka. Taj mali puši, pije, duva travu, maltretira sve oko sebe, i veliko je pitanje šta bi svako od nas kao roditelj učinio da mu neko maltretira dete? Mi smo, kada je naša ćerka imala problem sa njim, pokušali da porazgovaramo sa majkom koja nas je molila da slučaj ne prijavljujemo policiji. Ima mnogo roditelja koji su imali slična iskustva, a mi smo spremni da svedočimo na sudu. Majka kaže da joj dete ima srčanu manu, a ne zna da joj dete puši, pije i duva travu? Taj dečak danima nije kod kuće i mislim da njegovim ponašanjem treba da se pozabave ustanove kojima je to posao. Dete je delikvent i veoma je agresivan i to je činjenica“ kaže Maja A.

Slučaj je dospeo u javnost kada su deca u parku B bloka snimila kako muškarac i žena šamaraju dečaka naočigled svih, a snimak kasnije postavila na youtubu. Kako je policija danas saopštila, Z.P. je uhapšena zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo nasilničko ponašanje i određena joj je mera zadržavanja do 48 sati. Policija će po nalogu tužilaštva i protiv njenog supruga M.P. podneti krivičnu prijavu za isto delo.

 

Prethodni tekstZaprašivanje komaraca ipak u subotu
Sledeći tekstODRŽAN JAVNI ČAS FOLKLORA KUD-A „SEVOJNO“ NA GRADSKOM TRGU U UŽICU

9 KOMENTARA

 1. Draga gospodjo i da pusi, pije, maltretita decu, bije decu vi niste ti koji donosi pravdu samaranjem. Ne ma opravdanja za vas postupak.

  • Ne seri Zorane. Zelim ti da tebi dete dobija batine svakog dana od kretena, da ga bodu sestarom, lome mu ruke, a ti nemoj nasiljem da resavas. Strpljivo idi po institucijama, pisi formularre i nadaj se hapi-endu.

   • Ajd ne seri budaletino, postoje intitucije za to, ovo je pravno uredjena drzava a ne divlji zapad, mars u dzunglu pa tamo sprovodi divljacku ideologiju.

  • Ima opravdanja!!! Kad je dete kreten i ne može mu nista, jer je maloletan, da li to treba da bude „blanko ček“ za sve sto radi? Trebalo to uraditi ali bez svedoka. U zemlji gde su huligani zasticeni Zakonom, samo tako možeš da ih kaznis. I ne daj Bože Vama biti na mestu ovih roditelja.

  • A ko donosi pravdu??? Videla bih Vas da vam neko svakodnevno ponižava i tuče dete! Ne zaboravite Aleksu! On treba svima da nam bude primer! Ne štitite nasilnike više!

 2. Kad nema države onda roditelji imaju opcije:

  a) da pobegnu iz ovog brloga od zemlje
  b) da uzmu stvar u svoje ruke
  c) da ćute i trpe i mole se Bogu da im maltretirano dete sutradan ne postane isti takav ljudski otpdak ili se ubije

  Šta biste vi uradili da ste roditelj?

  Inače, dete od 15 godina koje duva i opija se treba da bude upućeno u ustanovu gde će svakodnevno kopati njivu i raditi nešto korisno a ne pozivati se na neka dečija prava kako ono može i zna što je dobro za njega.

  • Slazem sa vasim komentarom da to dete ako je agresivno, opija se bude upuceno u neku ustanovu gde ce kopati ili raditi ne sto korisno ali nikako se ne slazem sa opcijom da uzmu stvar u svoje ruke. Ipak je to dete od 15 godina i samarati ponavljam tudje dete je neshvatljivo. Moj sin je doziveo povredu kicme u osmom razredu od drugara koji su ga bacili na beton u skoli, u sali kako su naveli pa nisam ponavljam nisam samarao te decake vec sam resio na kulturniji i civilizovaniji nacin.

 3. Niko nema pravo da samara tudje dete.Postoje ustanove koje to rešavaju i treba da idu u zatvor jer ovim postupkom ni oni ništa nisu bolji od ovog deteta i njegove porodice.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime