Devojčica I.S. (17) iz Jagodine, koju je prošle godine komšija R.V. (53) pokušao da napastvuje uprkos tome što je devojčica obolela od kancera i sa psihičkim smetnjama, preminula je danas.

Njenom komšiji Viši sud u Jagodini u septembru odredio je zatvorsku kaznu od ove godine pod optužbom pokušaja obljube teško bolesnog lica, piše Blic. Mediji su tada pisali o tom slučaju, dok su elektronski mediji išli korak napred i pravili čitave emisije sa rekonstrukcijama, a glavni sagovornik tada je bila upravo 16-godišnja I.S.

Majka devojčice početkom prošle godine prijavila je policiji da je R.V. silovao njenu ćerku, nakon čega je on uhapšen i određen mu je pritvor zbog sumnje da je počinio krivično delo obljuba nad nemoćnim licem u pokušaju.

R. V. je pokušao da ima odnos sa tinejdžerkom, nije je silovao i nisu imali seksualni odnos. Navodno je odustao, jer je devojčica plakala. On je bio ljubavnoj u vezi sa njenom majkom N.S. oko godinu dana, tako da je bio poznat porodici i nije bio sumnjiv u tom smislu. Majka ju je pustila da ide kod njega, međutim, on je iskoristio to poverenje i pokušao da ima seksualni odnos sa devojčicom, koja je pritom obolela od kancera i zbog psihičkih smetnji mentalno na nivou deteta – pisali su tada mediji nezvanične detalje iz istrage.

Inače, R. V. je bio blizak nesrećnoj porodici, koja je inače izbegla sa Kosmeta. Komšija je čak i S.S. (23) rođenog brata žrtve podučavao mehaničarskom zanatu u svojoj radnji.

Pokušaj obljube dogodio se 13. januara prošle godine, nakon što je maloletnica sve ispričala majci. Posle saslušanja na poligrafu, R.V. je priznao pokušaj obljube.

Telegraf, Blic

Nema komentara