NAGRADNI FOND ZA „UZMI RAČUN I POBEDI“ 234 MILIONA DINARA

0

Ukupno, u dva kruga igre, nagradni fond će iznositi 234,6 miliona dinara, a pored mnogobrojnih robnih nagrada, biće dodeljeno i 11 stanova od kojih je jedan u „Beogradu na vodi“. Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević podsetio je na predstavljanju pravila igre da je još od 2014. godine odluka vlade da se bori protiv sive ekonomije.

„Stratešaka odluka vlade je da se bori protiv sive ekonomije. Donesen je i akcioni plan u suzbijanju sive ekonomije do 2020. godine sa vrlo jasnim zadacima. Jedna od mera koje je vlada predvidela je i medijska i edukativna kampanja“, kaže Đorđević.

Nagradni fond je, kaže ministar, povećan na dva puta po 117 miliona dinara, a predviđeno je da se odvija u dve faze.

„U prvom ciklusu biće dodeljeno pet stanova i 50 vozila, u drugom će biti pet stanova i jedan stan u ‘Beogradu na vodi’ i 50 vozila. I u jednoj i u drugoj fazi biće podeljeni vaučeri“, naveo je Đorđević.

Prema njegovim rečima, svrha nagradne igre je podizanje svesti građana i privrede o značaju suzbijanja sive ekonomije i motivacija za poštovanje propisa.

Objašnjava da će prvi rezultati o naplati poreza u Srbiji u ovoj godini biti na kraju ovog kvartala te smatra da će rezultati biti dobri.

„Pokazaće s jedne strane ne samo da suzbijamo sivu ekonomiju već i da naši građani dobijaju sigurnost“, rekao je Đorđević

Od 117,3 miliona dinara za ovaj krug nagradne igre, privreda je dala šest miliona dinara, a ostatak je uložila Republika Srbija, rečeno je na predstavljanju nagradne igre.

Od ponedeljka će biti aktivan i broj za sve građane 0800012018 gde će građani moći da postave sva pitanja, kaže Ivan Radak iz Naleda.

Dodaje da je do sad bilo oko 80 upita putem mejla građana o pravilima nagradne igre kao i oko 50 telefonskih poziva.

Vukašin Grozdić iz Kabineta predsednice vlade istakao je da je do danas za nagradnu igru „Uzmi račun i pobedi 2018“ stiglo 139. 130 koverata.

Predstavnica Saveza za fer konkurenciju i direktorka kompanije Masterkard za Srbiju, Crnu Goru i BiH Jelena Ristić kaže da samo kroz javno-privatna partnerstva, edukaciju i motivaciju krajnjeg potrošača da plaćaju i uzimaju račun može da se doprinese brobi protiv sive ekonomije.

Četiri izvlačenja u martu 

Za prvi krug nagradne igre, za koji građani uveliko šalju koverte sa po 10 fiskalnih računa ili slipova, u martu su predviđena četiri izvlačenja.

Prvo izvlačenje je 3. marta, a nagrade su dvosoban stan, površine 52,53 kvadratnih metara u Ulici vojvode Vlahovića 53 J, u naselju Braće Jerković – Padina, Beograd, 12 putničkih vozila „fijat 500L Pop Star“, 10 robnih vaučera koji se mogu zameniti u prodajnim objektima DIS d.o.o. i 10 robnih vaučera koji se mogu zameniti u prodajnim objektima Tehnomanija d.o.o.

Drugo izvlačenje biće 10. marta. Dobitnicima će pripasti dvosoban stan, površine 52,53 kvadratnih metara u Ulici vojvode Vlahovića 53 J, u naselju Braće Jerković – Padina, Beograd, 12 putničkih vozila „fijat 500L Pop Star“, 10 robnih vaučera koji se mogu zameniti u prodajnim objektima „Gomeks“ d.o.o. i 10 robnih vaučera koji se mogu zameniti u prodajnim objektima „Tehnomanija“ d.o.o.

Treće izvlačenje je 17. marta, a nagradni fond su dvoiposoban stan, dupleks, površine 116,53 kvadratnih metara u Ulici Boška Petrovića 1, u Novom Sadu čija je vrednost 10.359.118 dinara sa PDV-om.

Zatim, 12 putničkih vozila „fijat 500L Pop Star“, 10 robnih vaučera koji se mogu zameniti u prodajnim objektima DIS d.o.o, kao i 10 robnih vaučera koji se mogu zameniti u prodajnim objektima „Forma Ideale“.

Na kraju, u četvrtom izvlačenju 24. marta, fond su dvosoban stan u izgradnji, površine 55,53 kvadratnih metara u Zlici Šumadijska 13, u Beogradu, trosoban stan, površine 70,84 kvadratnih metara, u Ulici Mileve Marić Ajnštajn 106, Novi Beograd, zatim 14 putničkih vozila „fijat 500L Pop Star“, 10 robnih vaučera koji se mogu zameniti u prodajnim objektima „Gomeks“ i 10 robnih vaučera koji se mogu zameniti u prodajnim objektima „Gorenje“.

Pravo da učestvuju u nagradnoj igri imaju sve punoletne osobe sa prebivalištem ili boravištem na teritoriji Srbije.

Maloletne osobe ne mogu da učestvuju, a smatraće se nevažećim sve koverte koje roditelji, rodbina i prijatelji budu slali na ime maloletnika.

rts.rs

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime