MLADIĆ IZREŠETAN KOD „RODE“ RANIJE OSUĐIVAN ZA UBISTVO U PARAĆINU

1

Darko Stanojlović Pop (34), bivši robijaš iz Krušara kod Ćuprije, koji je večeras s 12 metaka ustreljen kod Rode“ na Sarinoj Međi u Jagodini, nalazi se u operacionoj sali i za sada su prognoze neizvesne. Na njega su pucali nepoznati počinioci. Inače, Stanojlović je 2008.godine u centru Paraćina ubio Veljka Stojanovića (19)

Zločin se dogodio  u glavnoj ulici u Paraćinu ispred ćevabdžinice „Tri grozda“, u noći između 5. i 6. avgusta. Pijani i drogirani Stanojlović, koji je taksijem sa devojkom došao iz Jagodine, i usput maltretirao prolaznike i vitlao pištoljem, prišao je Stojanoviću koji je sa braćom bio ispred ćevabdžinice. Uz reči: „Što me, bre, ti tako gledaš“, uperio je pištolj u Veljka, a kada je on pokušao da ga odgurne, Stanojlović je ispalio četiri hica iz „tetejca“, od kojih je jedan Veljku prošao pravo kroz srce. Ubica je pobegao, ali ga je policija istog dana uhapsila u iznajmljenom stanu u Paraćinu, u spektakularnoj akciji u kojoj su učestvovali i pripadnici PTJ-a.

Nakon završene istrage protiv Stanojlovića je podignuta optužnica za svirepo ubistvo, ali je na glavnom pretresu optužnica preinačena u skladu sa nalazom veštaka, a to je da je ubica duševno bolestan.

(foto Veljko Stojanović)

 

 

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime