KOKAN MLADENOVIĆ I „KAUBOJI“ U SVILAJNCU KRAJEM DECEMBRA

0

Krajem decembra, najverovatnije 21. ili 22.12. u Centru za kulturu u Svilajncu gostovaće Narodno pozorište u Kikindi sa predstavom „Kauboji“ po tekstu Saše Anočiča, u režiji Kokana Mladenovića. Pozorišni hit „Kauboji“ već sedam sezona puni sale u Hrvatskoj, a u Srbiji ga prvi put na scenu postavlja Kokan Mladenović.

kokan-2„Predstava „Kauboji” je jedna lepa, ljudska pozorišna priča, ali i raskošna komedija. Predstava je sama po sebi beskrajno teška, jer podrazumeva ne samo sposobnost glume, nego i fizičku sposobnost izvođača, učenje koreografija, sviranja i pevanja. Verujem da će Kikinđani nakon ove predstave biti ponosni na svoj ansambl – rekao je Kokan Mladenović i izrazio veliko zadovoljstvo što sarađuje sa ansamblom kikindskog Narodnog pozorišta koji je okarakterisao kao spretan, vredan i duhovit.

Predstava se bavi pozorištem. Priča prati sudbine 57 likova, koje tumači 13 glumaca, koji se uzdižu iznad svojih neuspeha i svoje neznanje pretvaraju u pozorišnu veštinu.

Glavnu žensku ulogu u kikindskom vesternu igra Emina Elor, prvakinja Novosadskog pozorišta (Ujvideki sinhaz).

– Muzička komedija nije nimalo laka forma, već je vrlo zahtevan žanr. Srećom da u svojoj matičnoj kući radim ovakve predstave pa imam iskustva u komadima s mnogo pokreta, plesa, pevanja. U Kikindi je to nešto novo i trudila sam se da kao nova energija vučem ostale i da budem pokretač ekipe – rekla je juče Emina Elor.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime