KARAVAN „DUH MLADOSTI“ ODRŽAN U JAGODINI

0

Karavan „Duh mladosti“ održan je u Jagodini, a karavan je otvorila zamenica gradonačelnika, Snežana Vukašinović, naglasivši da je Jagodina grad u kome mladi uživaju mnoge benificije, u kome se sve čini da odrastaju zdravo, grad u kome su mladi zakon.

„U skladu sa tim, srećni smo što je Jagodina deo ovog projekta, koji promociviše mladost, dualno obrazovanje i sport“, navela je Vukašinović.

filip-2Direktor karavana „Duh mladosti“ za grad Jagodinu, Filip Marović istakao je da je ovaj projekat od izuzetnog značaja za mlade i da njime možemo ukazati na vrednosti povezivanja sportskih aktivnosti, rekreacije, zdravog načina života i obrazovanja. Takođe, istakao je da je ponosan što je i Jagodina deo ovakvog projekta i da se nada da će i u buduće uspešno sarađivati sa karavanom „Spirit of youth“.

Generalni pokrovitelj projekta je Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. Opština grada Jagodina je takođe podržala ovu manifestaciju. U narednom periodu karavan će posetiti još 30 gradova i opština širom Srbije u cilju promocije dualnog obrazovanja, sporta, zdravog načina života, preduzetništva i bezbednosti mladih.
U okviru manifestacije mladi su mogli da se bave sportom i da se takmiče u basketu 3 na 3 i malom fudbalu. Jagodinci su imali priliku da učestvuju u akciji „Zgib zona“, koju organizuju „Radio S“ i „Duh mladosti“, u kojoj grad koji zbirno uradi najviše zgibova, osvaja renoviranje dečijeg parka ili sportskog igrališta po želji. Trenutno smo na 2.mestu sa urađenih 3548 zgibova!
U okviru manifestacije organizovana je panel diskusija na temu dualnog obrazovanja i preduzetništva na kojoj su predstavnici ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, predstavnici lokalnih srednjih škola i kompanija pričali na temu dualnog i preduzetničkog obrazovanja.
„Duh mladosti“ je projekat koji je nastao u Beogradu 2010. godine, kada je pokrenut od strane studenata Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja (DIF Beograd).

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime