„KABLOVKA“ PREDATA OPŠTINI DESPOTOVAC

0

Fabrika kablova i konektora „Kablovka“ u Despotovcu, čiji je vlasnik bila Industrija kablova u Jagodini, predata je zajedno s zemljištem opštini Despotovac.

Sporazum o predaju potpisan je 28. decembra, a potpisali su ga državni sekretar u Ministarstvu privrede Dragan Stevanović, generalni direktor Industrije kablova Jagodine Ratko Vučurović i predsednik opštine Despotovac Nikola Nikolić, piše na sajtu Skupštine opštine Despotovac.

Reč je o hali velikih dimenzija sa pratećim objektima ali i trpezarijom i kotlarnicom, na placu od 7,5 hektara, sa kompletnom infrastrukturom.

„Kablovka“ je na dobroj lokaciji „što je preduslov za formiranje Industrijske zone u Despotovcu“.

„Borba“ za vraćanje „Kablovke“ opštini trajala je nekoliko godina a u Despotovcu se nadaju da neće još nekoliko godina proći dok opština ne postane i stvarni vlasnik.

Industrija kablova, nekadašnji gigant, pored nekoliko fabrika u Jagodini i „Kablovke“ u Desptovcu, fabrike i pogone, ima još u Ćupriji, Rekovcu i Dragocvetu.

Fabrika u Despotovcu izgrađena je pre 30 godina, zapošljavala je 70 radnika iz Despotovca i okoline, poslednjih deset godina ne radi.

Opštinske vlasti ocenjuju, da je predaja „Kablovke“ opštini, „od velikog značaja za Despotovac“, budući da do sada nije raspolagao lokacijom koju bi mogao urediti u Indusrijsku zonu i ponuditi je potencijalnim investitorima.

Tanjug

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime