„TABANE 1970“ DOBILO ČAK 12 POJAČANJA

0

Tabane 1970 u prolećnpoj sezoni igraće sa novim timom. Naime, u zimskom prelaznom roku u klub su došla 12 fudbalera a otišla 9 igrača. Klub su napustila dva kapitena: Miloš Ivić i Vladimir Kovačević koji su pojačali redove Jedinstva iz Paraćina. U Jedinstvo je prešao i golman Petar Jokvić, koji je u Jagodini bio treći golman a na počeku protekle jesenje sezone branio je gol Tabana 1970. Drugi golman Marko Jelić je prešao u Šumadinac iz Brzana. Ivan Miladinović je otišao u Slogu iz Kraljeva, a Aleksndar Varjačić u Jagodinu. Goran Grujić karijeru nastavlja u Mogrenu iz Budve (Crna Gora), a Siniša Urošević je prešao u Moravu iz Ribara. Nikola Marinković je iznenada prekinuo karijeru a Tabane 1970 napustio je i Lazar Jeremić.

Spisak novajlija na koje može za prolećne iskušenja da računa Milojko Gošić, šef stručnog štaba, je poduži. Naime, iz SFK Moravca (Predajane) stigao je golman Miroslav Stamenković. Stefan Knežević je došao iz Kopaonika (Brus). Iz omaldinske ekipe Jagodine u Tabane 1970 prekomandovani su Miladin Vujošević, Kristijan Soldatović i Aleksa Todorović. Saša Marković je stigao iz Moravca Orion (Mrštane), Petar Stamatović iz Smedereva a Nikola Karapandžić iz Leskovca. Nikola Živanović, bivši igrač mladjih selekcija Jagodine, zatim Dragocveta (gde se proslavio kao golgeter), Levča iz Rekovca i protekle jeseni Juhora iz Obreža, bio je na meti Temnića 1924 iz Varvarina, jesenjeg prvaka Zone ,,Zapad“. Medjutim, kada je dobio poziv iz Tabana oberučke ga je prihvatio. Na taj način došao je u prilikiu da se nametne čelnicima jagodinskog superligaša, pod uslovom da se vrati u golgetersku formu.

Iz Sloge (Batočina) stigao je Ilija Stojanović a u Tabane 1970 došao je i Mladen Petrović, doskorašnji član Napretka iz Kruševca. Nemanja Stanojević, poznatiji pod nadimkom Beri, takodje jedan od igrača mladjih selekcija Jagodine od koga se mnogo čekivalo, vratio se u Tabane 1970. Protekle jeseni barnio je boje Žitorađe, člana Zone ,,Zapad“.

Fudbaleri Tabana 1970 pod rukovodstvom Miljojka Gošića treniraju svakodnevno u Jagodini a odigrali su i dve kontrolne utakmice. U Varvarinu su izgubili sa 2:0 od Temnića a u Ribaru su prošle srede slavili protiv domaće Morave ubedljivu pobed od 3:0.

Z. Milovanović

NA FOTOGRAFIJI IZ OBREŽA U TABANE 1970: Nikola Živanović (sa lopom)

 

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime