JUTA: TURISTI NISU UGROŽENI, NE OTKAZUJU LETOVANJA

0

Uprkos poplavama i požarima, srpski turisti u regionu nisu ugroženi i nije bilo otkazivanja aranžmana, izjavio je danas direktor JUTA-e Aleksandar Seničić.  Naime, pojedini mediji su objavili da srpski turisti zbog prirodnih nepogoda masovno otkazuju aranžmane i traže nazad novac od turističkih agencija.Iako se u zemljama regiona, koje su i popularne turističke destinacije, vatrogasci bore sa požarima, a na Sitoniji je pre nekoliko dana bilo i poplava, direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije (JUTA) Aleksandar Seničić je gostujući u Dnevniku RTS-a, rekao da srpski turisti ni u jednom trenutku nisu bili ugroženi,

„Nekoliko porodica je premešteno jer su poplave ugrozile komoditet. Agencija je našla smeštaj i svi su završili letovanje kao što su i planirali“, rekao je on.

Seničić je istakao da nije bilo otkazivanja aranžmana i da agencije imaju veći problem od putnika jer je teško naći alternativni smeštaj, budući da su to i inače mala mesta.

„Srećom, malo je apartmana bilo ugroženo, siguran sam da će se naći rešenje. Apelujem na putnike da budu kooperativni i prihvate alternativu ako odgovara onome što su želeli“, rekao je on.

Senić je objasnio da ovakva situacija ne može biti osnov za povraćaj novca jer je u pitanju „viša sila“ na koju ne može da se utiče.

„Agencije nemaju od koga da traže povraćaj, pa tako ni putnici. Najveći broj agencija vodi računa o bezbednosti i učinili su sve da završe letovanje kako su planirali“, rekao je direktor JUTA-e.

dnevnik.rs

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime