Predstava Jugoslovenskog dramskog pozorišta „Razbijeni krčag“ u režiji Igora Vuka Torbice dobila je prosečnu ocenu publike 4,69. Jagodinska publika mogla je da vidi savršenu igru glumačkih velikana Nebojše Glogovca, Svetozara Cvetkovića, Vladice Milosavljević, Ljubomira Bandovića. Vrsni glumci, dobar dramski tekst i nesvakidašnja režija rezultirali su gromoglasnim aplauzom. Svet na rubu raspadanja o kakvom je pisao Hajnrih fon Klajs podseća na ovaj danas.

index„Vlast tj. viša instanca je zaštitila nižu instancu, ruka ruku mije…sudija Adam nije morao da beži, sistem ga dobro štiti“ rekao je Nebojša Glogovac koji igra sudiju Adama.

Svetozar Cvetković rekao je da se radi o izvanrednoj rediteljskoj hrabrosti kao i pozorišta da uradi predstavu „Razbijeni krčag“.

„Nismo se pomakli od doba kada je ovaj tekst nastao, to je XVIII vek. Danas ist stvari karakterišu pravni sistem. U srži je duboko tragična tema“ rekao je proslavljeni glumac.

Vladica Milosavljević koja igra glavnu žensku ulogu, gospa Martu nije bilo raspoložena da odgovara na pitanja medijatora o festivalskom životu ove predstave.

„Nemam odgovor na to, ali znam da glumci nemaju dobru sobu, nemaju gde da prespavaju, bilo bi dobro da imate bar garderobu i gde da se presvučemo“ rekla je Vladica Milosavljević uvređeno.

Jagodinska publika u subotu će videti „Klaustofobičnu komediju“ Dušana Kovačevića, u režiji Darka Bajića.

 

2 Komentara

 • Odgovori
  jagod
  26. marta 2016.

  E neka si im Vladice rekla, bar neko. Predstava je inace izvrsna, uzivali smo u njoj, steta sto nije dobila jos vecu ocenu.

 • Odgovori
  mile
  27. marta 2016.

  Ma sta se sekiras, sace dobijemo novo pozoriste sa sve stanovima iznad pa ce moze da se razbaskarite u njima