JAGODINSKI PČELARI I PRIVREDNICI OBILAZE KOLEGE U GRČKOJ

0

„U Olimijskoj regiji, u Paraliji i Solunu, od 25. do 30 maja boraviće u organizaciji Skupštine grada Jagodine, a o trošku donatora, delegacija od 400 članova. Zahvaljujući donatorima nijedan dinar za ovu svrhu nije otišao iz budžeta grada Jagodine“ rekao je danas na konferenciji za novinare, predsednik Skupštine grada Jagodina Dragan Marković Palma.

„U delegacij su pčelari, koji će obići najvećeg pčelara u oblasti Paralije i najveći market za opremu za pčelarstvo. Zatim vlasnici STR radnji, koji će obići jednu velikoprodaju, poljoprivrednici – vlasnici plastenika, koji će obići najvećeg proizvođača voća i povrća pod plastenicima u tom delu Grčke. U delegaciji su i vaspitači iz vrtića koji će obići vrtiće u okolini Paralije i prvi put su sa nama i vatrogasci. U delegaciji su i studenti Fakuleta pedagoških nauka iz Jagodine, odbornici Skupštine grada Jagodine i privrednici koji će obići jednu ili dve velike fabrike“ rekao je Marković i naglasio da će politička delegacija imati nekliko sastanaka sa grčkim funkcionerima u Solunu.
„ I ovo putovanje kao i sva do sada ima za cilj jačanje ekonomske saradnje, povećanje proizvodnje, kako bi naši privrednici zapošljavali nove radnike. Kada se vratimo očekujte lepe vesti“ rekao je Marković.
Na današnjoj konferenciji za novinare govorili su i predstavnici vlasnika STR radnji, pčelara, poljoprivrednika, privrednika i studenata, koji putuju u Grčku.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime