JAGODINSKA POLICIJA UHAPSILA ČOVEKA KOJI JE ZAPALIO OCA NA ARANĐELOVDAN

0

Jagodinska policija uhapsila je M. M. (54) iz ovog grada zbog sumnje da je zapalio benzinom svog oca M. M. (72), nakon čega je nesrećni čovek završio u bolnici, sa brojnim opekotinama po licu i telu.

Porodično nasilje dogodilo se 21. novembra, na Aranđelovdan, u kući M. M. (72) u selu Radošina kod Svilajnca.

– Otac je tog dana slavio slavu u porodičnoj kući. Njegova supruga, a majka uhapšenog M. M., pozvala je sina, koji živi u Jagodini, da dođe na slavu kako bi se pomirili. Naime, roditelji i sin nekoliko godina nisu bili u dobrim odnosima, pa je majka pomislila da će se sada konačno izmiriti – ispričali su meštani Radošina.

Prema njihovim rečima, u kući domaćina za trpezom se okupilo nekoliko gostiju, kada je M. M. pokucao na vrata.

– Majka mu je otvorila i sva srećna mu poletela u zagrljaj. Međutim, umesto da pozdravi majku, M. M. je povikao: „Beži od mene”, i izvukao plastičnu flašu punu benzina. Počeo je da poliva benzin po podu kuće i po slavskoj trpezi. Gosti su skočili u nameri da ga spreče da zapali kući. I otac mu je prišao, ali on je tada polio i njega i kresnuo upaljač – prepričavaju dramu komšije i dodaju da se nesrećni deka u sekundi pretvorio u buktinju.

Komšije i rođaci odmah su se bacili na zapaljenog čoveka i počeli da ga gase.

– Dok su oni spasavali život domaćinu, njegov sin je pobegao. Ubrzo je došla i policija, kao i Hitna pomoć. Starac je prevezen u Opštu bolnicu u Ćupriji, gde su mu konstatovane brojne opekotine po licu i telu – kaže naš sagovornik.

Meštani kažu da je policija odmah pokrenula potragu za nasilnim M. M., koji je uhapšen u svojoj kući u Jagodini, i protiv njega je podneta krivična prijava zbog nasilja u porodici.

Meštani Rodošina pričaju da su otac i sin duže vreme u lošim odnosima, ali da niko nije mogao ni da nasluti da će M. M. zapaliti oca.

– Zapaljeni čovek i njegova supruga 30 godina su živeli i radili u Nemačkoj. Pravi su domaćini i važe za fine ljude. Njihov sin je takođe dobro situiran i ima servis za kamione i traktore – kaže komšija i dodaje da su se u poslednjih godinu dana odnosi oca i sina drastično pogoršali, a da je majka M. M. zbog toga naročito patila i da je svim silama je želela da se pomire.

alo.rs

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime