IGRANKE U POTOKU – PROJEKAT KOJI ČUVA TRADICIJU

0

Već treću godinu za redom u Jagodini se po ideji predsednika Skupštine grada Jagodine Dragana Markovića Palme održavaju Velike narodne igranke na kojima se okupi u proseku između tri i četiri hiljade ljudi. Igranke, koje podsećaju na one od pre 30 i više godina, održavaju se u jagodinskom izletištu Potok uz najveći veštački vodopad u ovom delu Evrope i sistem fontana dužine 122 metra. Jagodinski vodopad je od svog otvaranja 29. 06. 2015. godine, postao jedinstvena atrakcija turističkog kompleksa pomoravske prestonice. Igranke upotpunjuju najveća imena naše estrade i najpoznatiji narodni orkestri sa naših prostora.

Velika narodna igranka je projekat, koji ima za cilj održanje narodne tradicije, pesme i igre. Pored toga, naglašava istoriju i kulturu, kroz isticanje pravih vrednosti u odnosu na one druge” , rekao je na početku ovog projekta, njegov autor Dragan Marković Palma.

Inače od 1. maja do 1. septembra svakog vikenda (petak, subota, nedelja), na letnjoj sceni jagodinskog izletišta Potok, pored igranki, organizuju se koncerti svih žanrova, od ozbiljne muzike pa do pop i narodne muzike, pozorišne predstave za decu i odrasle, nastupi kulturno umetničkih društava iz Srbije i regiona. I ono što je važno sva dešavanja su besplatna za građanstvo i sve se održava pod pokroviteljstvom Skupštine grada Jagodine.

Možda je najbolju ocenu dešavanjima na jagodinskoj letnjoj sceni dao posle nastupa, naša i svetska operska zvezda, Oliver Njego kada je izjavio : „Razmišljam da se preselim u Jagodinu“ .

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime