Kandidat Saveza za promene za gradonačelnika Banjaluke Dragan Čavić: Banjaluka je, zaslugom SNSD, postala duboka provincija.

MOJ prvi i osnovni zadatak kada postanem gradonačelnik je zapošljavanje. Mislim da godišnje u našem gradu može da se zaposli do 1.500 ljudi. I to u realnom i proizvodnom sektoru. To Banjaluka nije radila već dve decenije za vreme vladavine SNSD, kaže u intervjuu za „Novosti“ Dragan Čavić, kandidat Saveza za promene za gradonačelnika Banjaluke.

– Primenićemo ozbiljne projekte, nalik na Ljubljanu, Jagodinu, Sofiju i Zagreb. Znam šta su tamo uradili gradonačelnici i imam plan razvoja Banjaluke – kaže Čavić.

* Važite za jednog od najsposobnijih ekonomista u Srpskoj?

– Ja nisam samo Srbin, kao što ni moj protivkandidat nije samo Crnogorac, nacionalnost nije profesija, ja sam diplomirani ekonomista sa iskustvom od 35 godina. Za razliku od Dodikovog, kandidata koji je elektroinženjer i koji je profesionalno obavljao samo političke funkcije, zbog čega nema operativnih iskustava posebno u upravljanju finansijama i budžetom, ovo je moja profesionalana orijentacija.

* Koji projekti mogu povući grad napred?

– Investicije traže skidanje raznih administrativnih barijera koje je nametnulo rukovodstvo grada protekle dve decenije. Banjaluka je sada najkomplikovaniji grad po pitanju rešavanja administrativnih poslova koji utiču na pokretanje biznisa. Infrastrukturno i saobraćajno Banjaluka je zapuštena, zaobilaznice Zapadni i Istočni tranzit su tamo gde su bile pre dve decenije, broj novih saobraćajnica je minimalan.

Ceo intervju možete pročitati OVDE.

FOTO V.Dančić

Jedan komentar

  • Odgovori
    Slavoljub
    24. jula 2016.

    Zašto bi iko želeo da mu grad liči na Jagodinu?