„Burek solidarnosti“ u Borči

0

Nakon skupa desničara ispred pekare u Borči, na društvenim mrežama proširio se poziv na akciju „Burek solidarnosti u Borči“ u petak, u 10 sati.

„Idemo na burek u Borču. Nakon sramnog napada na našeg komšiju albanske nacionalnosti, Đuru pekara, od strane fašista koji su pokušali da zastraše i njega i njegovu porodicu, pokažimo solidarnost sa našim sugrađaninom. Srbija je zemlja svih njenih građana bez obzira na nacionalnu i versku pripadnost. Vidimo se dobri ljudi“, navodi se u pozivu na taj događaj.

Na ovu akciju pozvao je poslanik Demokratske stranke Balša Božović, a poziv su podržale brojne javne ličnosti, među kojima i Dobrica Veselinović iz inicijative Ne davimo Beograd i drugi.

Nekoliko desetina desničara okupilo se u subotu ispred pekare „Roma“ u beogradskom naselju Borča, noseći srpske zastave i skandirajući parole o Kosovu, a na automobil vlasnika pekare stavili su svinjske glave i po njemu izlepili plakate. Do toga je došlo zato što je brat, koji je bio zaposlen u tom objektu, objavio na Fejsbuku fotografiju iz 2017. na kojoj rukama pokazuje dvoglavog orla, nacionalni simbol Albanaca. Vlasnik pekare se ogradio od ponašanja zaposlenog.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović reagujući na ovaj događaj, rekao je da je okupljanje prošlo bez incidenata.

N1

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime