BORA TARZAN ODBIJAO POMOĆ CENTRA ZA SOCIJALNI RAD

1

Borivoje Stefanović (60) beskućnik koga Jagodinci mogu videti svakog dana kako traži hranu po kontejnerima, zapravo nema ličnu karti i ne prima pomoć jer ju je, prema navodima Centra za socijalni rad, nekoliko puta odbijao.

„On se obraćao Centru dva puta u poslednje tri godine, odobravali smo mu novac u dva navrata za troškove izdavanja lične karte, koju nikada nije izvadio. Bez ličnih dokumenata ne može da ostvaruje socijalnu pomoć. Poznato nam je da živi u napuštenim objektima i u više navrata smo u saradnji sa komunalniom inspekcijom intervenisali. Odbija pomoć i saradnju. Nemamo prava da ga prinudno, bez njegovog pristanka smeštamo iz razloga što je za to potrebno sudsko rešenje. Nije nam poznato da je bio agresivan prema drugima ili prema sebi. Poseduje kucu i imanje u selu gde je i zvanično njegovo prebivalište“ kaže direktorka Centra za socijalni rad u Jagodini, Biserka Jakovljević.
Bora Tarzan, kako ga zovu, vlasnik je imanja u selu Lozovik ali kako sam kaže, kuću i zemlju ne želi da proda niti želi da se u selo vrati.
„Čuvam pse i koze, to su moji članovi porodice. Skupljam hranu po kontejnerima, nekad sam toliko gladan da mi je duša u nosu. Nekad mi neko stavi hranu na kolica. Ko mi dirne životinje mogu da ga zakoljem, ja sam to rekao i u policiji“ kaže on za Infocentralu.
Prilog o Bori Tarzanu možete pogledati na Youtube kanalu Infocentrale.

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime