BALŠA BOŽOVIĆ POMOGAO PROMRZLOJ ŽIVOTINJI I PLATIO TROŠKOVE VETERINARA

0

Juče je u Zemunu pronađen pas sa povredama ekstremiteta, koji je na jakom mrazom ležao na autobuskoj stanici. Saznavši preko prijatelja za ovaj slučaj, narodni poslanik Balša Božović odreagovao je ljudski i uključio se u borbu da promrzla životinja bude zbrinuta. Veliki pas je u višesatnim pokušajima od strane Marije Aleksić, Andrijane Kozić, Žarka Nikolića, Marije Ilić i nekoliko dobrih ljudi da bude ubačen u auto i prevezen do veterinara, u večernjim satima i privremeno zbrinut uz medicinsku pomoć.

balsa-2Božović je platio troškove veterinara koji su u ovom slučaju izneli oko 10.000 dinara i obezbedio hranu za psa. Pas je privremeno posle ukazane medicinske pomoći zbrinut kod jednog od ljubitelja životinja, ali je potreban trajni smeštaj za njega. Sudeći prema ranama na vratu, pas je bio vezivan i pretpostavka je da je nekome pripadao. Božović je i ranije insisitirao na primeni Zakona o dobrobiti životinja koji je mrtvo slovo na papiru.

„Zakon o dobrobiti životinja upravo govori o pravima, obavezama i odgovornosti fizičkih lica u postupanju sa životinjama i zaštiti životinja od zlostavljanja, a ako pomislimo da ne treba reagovati na tu vrstu nasilja, onda možemo da očekujemo da mnogi odćute i na nasilje prema ljudima. Životinje su u ovim teškim vremenskim prilikama, potpuno nezbirnute i drago mi je da sam mogao da pomognem, ali to je samo jedan slučaj, treba raditi na sistemskom rešavanju ovog probema” – rekao je Božović.

pas-yemunUdruženja za zaštitu životinja apeluju na sve koji su u mogućnosti a posebno ličnosti iz javnog života i političare da se uključe u borbu zbrinjavanja životinja na ovim veoma niskim temperatrama.

pas-zemun-1

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime