„Laži koje visoki funkcioner Demokratske stranke, Balša Božović, poslednjih dana iznosi u javnost, pokušavajući da naruši ugled našoj visokoškolskoj ustanovi, još jednom dokazuju višemesečni politički pritisak opozicije na menadžment naše ustanove, u vreme trajanja konkursa za izbor profesora Visoke medicinske škole u Ćupriji“ istakao je u saopštenju za medije dr sci. med. Hristos Aleksopulos, direktor VMŠSS u Ćupriji.
„Kao direktor škole odgovorno tvrdim da nijedan naš nastavnik nije otpušten iz škole, već da su pojedinim zaposlenima istekli ugovori na odrećeno vreme, te da je u toku konkurs za predavače. Zabrinjava međutim činjenica što se Balša Božović, koji je očigledno navikao na ponižavanje i zastrašivanje političkih neistomišljenika drznuo da, baš u vreme trajanja konkursa, raznim lažima na društvenim mrežama utiče na menadžmnet škole i članove Komisije koji će o izboru budućih nastavnika uskoro odlučivati!
Napominjem da, Aleksandar Martinović, Vladimir Orlić i Darko Laketić, čija imena opozicija danima zloupotrebljava u medijima, nikada u našoj školi nisu bili u radnom odnosu, već su, pošto imaju izbore u zvanja u drugim visokoškolskim ustanovama, angažovani kod nas ugovorima o dopunskom radu, što im zakon i omogućava. Ističem da njihovo angažovanje, nema nikakve veze sa predmetima koje su držali nastavnici kojima su ugovori istekli.
Državnim organima smo kao ustanova podneli odgovarajuće tužbe za iznošenje laži pojedinaca, a obratićemo se i Evropskom parlamentu zbog mešanja visokog funkcionera DS, Balše Božovića u rad naše visokoškolske ustanove i grubog narušavanja autonomije i akademskog integriteta škole i akademske zajednice.
Podsećamo da je svojevremeno, Demokratska stranka rukovodila našom školom, da je novac isisavala sa računa škole, što je ustanovu odvelo u deficit, a da je tek po našoj prijavi, jedan od predhodnih direktora pravosnažno osuđen za traženje i primanje mita.
To što je visokim funkcionerima DS sada očigledno ponestalo para, pa su se prisetili Visoke medicinske škole u Ćupriji koja je danas ponos, ne samo Pomoravlja već i cele Srbije, naše zaposlene i brojne studente ne zanima! Zato i nećemo dopustiti da zastrašivanjem, političkim pritiscima i lažima bezkrupuloznih „intelektualnih“ hohštaplera pojedinci i njihove opozicione partije koje Srbiji nisu donele ništa dobro, ostvare taj cilj. Zato im poručujemo da mi nismo lak plen i da u svojim nečasnim i prljavim radnjama prema Visokoj medicinskoj školi u Ćupriji, ni ovoga puta neće uspeti!“

Poslanik Demokratske stranke Balša Božović zatražio je od Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i ministra Mladena Šarčevića da hitno vrati na posao devet žena koje su ostale bez posla u Visokoj medicinskoj školi u Ćupriji, a na čija mesta je, kako je rekao, zaposleno 11 funkcionera Srpske napredne stranke (SNS).

Božović je novinarima ispred Skupštine Srbije rekao da su na upražnjena mesta i pored zabrane zapošljavanja primljeni poslanici SNS-a Aleksandar Martinović, Vladimir Orlić i Darko Laketić.

„Oni su nezakonito zaposleni, a to je utvrdila prosvetna inspekcija Ministarstva prosvete. Orlić i Martinović imaju 11 primanja za koja se zna. Pitali smo Agenciju za borbu protiv korupcije koliko to još plata imaju njih dvojica i koliko je to još plata dovoljno da bi se zadovoljile potrebe onih koji su danas na vlasti, koji se očigledno bogate na račun građana Srbije“, kazao je Božović.

 

Nema komentara