ALEKSOPULOS: ŽALIĆEMO SE EVROPSKOM PARLAMENTU ZBOG MEŠANJA BOŽOVIĆA U NAŠ RAD

0

„Laži koje visoki funkcioner Demokratske stranke, Balša Božović, poslednjih dana iznosi u javnost, pokušavajući da naruši ugled našoj visokoškolskoj ustanovi, još jednom dokazuju višemesečni politički pritisak opozicije na menadžment naše ustanove, u vreme trajanja konkursa za izbor profesora Visoke medicinske škole u Ćupriji“ istakao je u saopštenju za medije dr sci. med. Hristos Aleksopulos, direktor VMŠSS u Ćupriji.
„Kao direktor škole odgovorno tvrdim da nijedan naš nastavnik nije otpušten iz škole, već da su pojedinim zaposlenima istekli ugovori na odrećeno vreme, te da je u toku konkurs za predavače. Zabrinjava međutim činjenica što se Balša Božović, koji je očigledno navikao na ponižavanje i zastrašivanje političkih neistomišljenika drznuo da, baš u vreme trajanja konkursa, raznim lažima na društvenim mrežama utiče na menadžmnet škole i članove Komisije koji će o izboru budućih nastavnika uskoro odlučivati!
Napominjem da, Aleksandar Martinović, Vladimir Orlić i Darko Laketić, čija imena opozicija danima zloupotrebljava u medijima, nikada u našoj školi nisu bili u radnom odnosu, već su, pošto imaju izbore u zvanja u drugim visokoškolskim ustanovama, angažovani kod nas ugovorima o dopunskom radu, što im zakon i omogućava. Ističem da njihovo angažovanje, nema nikakve veze sa predmetima koje su držali nastavnici kojima su ugovori istekli.
Državnim organima smo kao ustanova podneli odgovarajuće tužbe za iznošenje laži pojedinaca, a obratićemo se i Evropskom parlamentu zbog mešanja visokog funkcionera DS, Balše Božovića u rad naše visokoškolske ustanove i grubog narušavanja autonomije i akademskog integriteta škole i akademske zajednice.
Podsećamo da je svojevremeno, Demokratska stranka rukovodila našom školom, da je novac isisavala sa računa škole, što je ustanovu odvelo u deficit, a da je tek po našoj prijavi, jedan od predhodnih direktora pravosnažno osuđen za traženje i primanje mita.
To što je visokim funkcionerima DS sada očigledno ponestalo para, pa su se prisetili Visoke medicinske škole u Ćupriji koja je danas ponos, ne samo Pomoravlja već i cele Srbije, naše zaposlene i brojne studente ne zanima! Zato i nećemo dopustiti da zastrašivanjem, političkim pritiscima i lažima bezkrupuloznih „intelektualnih“ hohštaplera pojedinci i njihove opozicione partije koje Srbiji nisu donele ništa dobro, ostvare taj cilj. Zato im poručujemo da mi nismo lak plen i da u svojim nečasnim i prljavim radnjama prema Visokoj medicinskoj školi u Ćupriji, ni ovoga puta neće uspeti!“

Poslanik Demokratske stranke Balša Božović zatražio je od Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i ministra Mladena Šarčevića da hitno vrati na posao devet žena koje su ostale bez posla u Visokoj medicinskoj školi u Ćupriji, a na čija mesta je, kako je rekao, zaposleno 11 funkcionera Srpske napredne stranke (SNS).

Božović je novinarima ispred Skupštine Srbije rekao da su na upražnjena mesta i pored zabrane zapošljavanja primljeni poslanici SNS-a Aleksandar Martinović, Vladimir Orlić i Darko Laketić.

„Oni su nezakonito zaposleni, a to je utvrdila prosvetna inspekcija Ministarstva prosvete. Orlić i Martinović imaju 11 primanja za koja se zna. Pitali smo Agenciju za borbu protiv korupcije koliko to još plata imaju njih dvojica i koliko je to još plata dovoljno da bi se zadovoljile potrebe onih koji su danas na vlasti, koji se očigledno bogate na račun građana Srbije“, kazao je Božović.

 

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime