ADVOKAT Nebojša Simić: Nije istina da sam braći Radovanović dao pripremljene izjave da potpišu

0

Advokat Neobjša Simić dostavio je demanti povodom teksta SNS PARAĆIN: NAPUSTILI SMO STRANKU, ISKORISTILI NAS A POSAO NISMO DOBILI koji objavljujemo u celosti:

„Apsolutno je netačno i neistinito da sam licima koja su davala izjavu za vaš portal dao bilo kakve, unapred pripremljene izjave da potpišu. Incident koji se dogodio uredno je prijavljen policiji i koliko je meni poznato jedine izjave koje su date, date su direktno na zapisnik policiji i pred sudijom za prekršaje i to je vrlo lako utvrditi uvidom u spis predmeta. Niti sam pripremao niti davao na potpis bilo kome od lica u tom postupku nekakve izjave.
Nejasno mi je zašto je ovakva vest objavljena na Vašem portalu i zašto sam spomenut u ovom kontekstu od strane ova dva mladića? Koliko mi je poznato samo je jedan od njih u izjavi pred sudom spomenuo da se pre odlaska u policiju konsultovao sa advokatom u stranci. Ovakva izjava očigledno ima za cilj moje lično i profesionalno diskreditovanje i zbog toga ću podneti tužbe nadležnim sudovima kako bih pre svega zaštitio svoje lično i profesionalno dostojanstvo ali i sprečio neko novo iznošenje neistina“ naveo je Simić.

Podsećamo, dvojica aktivista Srpske napredne stranke iz Paraćina, Srđan i Slađan Radovanović, koji su pre godinu dana prijavili verbalni napad „Paunovićevih batinaša“ koji su ih navodno vređali i napadali, pa je jedna aktivistkinja završila u Hitnoj, pred sudom su promenili iskaz. Mnogi srpski mediji preneli su saopštenje SNS o ovom „napadu“ a dva brata su u međuvremenu napustila stranku jer, kako kažu nisu dobili posao koji im je obećan.

„U tim izjavama koje smo potpisali a koje nam je Simić doneo, pisalo je ono što se nije dogodilo, da je čovek rekao da će nam sendviče nabiti u usta, da nas je fotografisao i da nam je pokazivao srednji prst. Mi smo to potpisali jer su nam oni zauzvrat nudili posao, pošteno da kažem. Rekli su nam da će kasnije ceo slučaj da zataškaju a da ćemo mi zauzvrat dobiti posao. Ja i brat nemamo ni dan radnog staža, prihvatili smo. Još uvek nas majka i otac izdržavaju, nemamo nigde dinar. Posao nam je obećao Nikola Krstić, kao i Novica Marković“ rekla su braća Radovanović.

 

(Tekst je nastao realizacijom projekta „Paraćin iz svakog ugla“ koji sufinansira opština Paraćin)

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime