ZORAN RAJZEN KUPIO JUGOPREVOZ

0

Privatno ASP „Zoran Rajzen“ iz Ribara kod Jagodine, kupilo je ostatak jagodinskog Autosaobraćajnog preduzeća „Jugoprevoz“ u stečaju po ceni od 41.570.324 dinara.

Javno nadmetanje, osmo po redu, koje je oglasila Agencija za privatizaciju, održano je 15. januara.

Na prodaju su bili direkcija, auto baze i remontni centar, delovi ovog, 1980-ih godina, jednog od najvećih autoprevozničkih preduzeća u Srbiji, koji su ostali neprodati na aukuciji u maju 2010. godine kada je prodata Autobuska stanica i objekat Turističke agnecije „Karavan“ koji su bili u sastavu te firme.

Ovog puta predmet prodaje su bili i objekti upravne zgrade I, II i III, ukupne površine 1.500 kvadratnih metara, zgrade drumskog saobraćaja, proizvodno remontna hala sa kotlarnicom, zgrada tehničkog pregleda vozila, portirnica, žičani magacin, Servis „dnevna nega“, zgrada benzinske pumpe sa nadstrešnicom, trafostanica, kanal za vozila, rezervaor za gorivo, rezervaor za otpadno ulje, baraka, zalihe i oprema.

Depozit je iznosio 16.628.130 dinara.

„Odbor poverilaca, pre održavanja nadmetanja, uložio je prigovor na predloženu cenu imovine koja se nudi na prodaju, uz tvrdnju da sva imovina ‘Jugoprevoza’ nije popisana“, izjavio je Tanjugu predsednik Odbora poverilaca Miloš Jovanović.

U nepopisanu imovinu spada i „odmaralište u Prespi na Prespanskom jezeru u Makedoniji, koje smo nedavno otkrili da postoji sa 25 kućica i zajedničkom zgradom, i radionica sa placem kod Jagodinske pivare“, rekao je Jovanović.

On je dodao da će Odbor i Skupština poverilaca podneti krivičnu prijavu i zatražiti poništenje nadmetanja.

Poverenik stečajnog upravnika Snežana Dimitrijević je rekla novinarima da je „prodaja sprovedene po zakonu kao i čitav stečajni postupak“.

Račun „Jugoprevoza“ je blokiran od 2004. godine a preduzeće duguje oko 400 miliona dinara radnicima. Potraživanja ima 380 radnika a njih 180 i nepovezan radni staž i ne mogu u penziju.

Tanjug

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime